Filmul despre viața regretatei cântăreţe Aretha Franklin, criticat de familia artistei

Data publicării:

Familia cântăreţei Aretha Franklin a criticat serialul biografic "Genius: Aretha", care ecranizează viaţa legendarei interprete americane de muzică soul, şi a declarat că nu a fost consultată de postul National Geographic în momentul filmărilor,

Fiul cel mic al Arethei Franklin, Kecalf Franklin, alături de nepoata acesteia, Grace Franklin, au criticat acea ficţiunea biografică lansată duminică în Statele Unite şi dedicată în actualul sezon al francizei TV "Genius" "reginei muzicii soul", după ce sezoanele anterioare au prezentat viaţa fizicianului Albert Einstein şi pe cea a pictorului Pablo Picasso.

În urmă cu o săptămână, Grace Franklin a denunţat pe contul său de TikTok faptul că echipa care a realizat "Genius: Aretha" nu a dorit să ţină seama de opinia familiei artistei în timpul producerii acestei miniserii TV cu opt episoade, a cărei protagonistă este Cynthia Erivo, notează Agerpres.

Înainte de premiera de duminică, Kecalf Franklin s-a alăturat acuzaţiilor lui Grace într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, în care a povestit că National Geographic s-a oferit să le prezinte rezultatul final, dar că nu a cerut niciodată părerea familiei.

"Am discutat cu avocaţii noştri pentru a le comunica opinia noastră, a vedea filmul şi a le spune dacă ne place... Răspunsul a fost că producţia s-a încheiat şi că nu vor să colaboreze cu noi. Practic este prea târziu", a explicat el.

Potrivit National Geogrpahic, echipa de producţie a avut încă de la început acordul fundaţiei care gestionează averea Arethei Franklin, reprezentat de o nepoată a artistei, Sabrina Owens, care anul trecut a renunţat la acea funcţie.

"Studioul a acţionat repede pentru a obţine sprjinul Fundaţiei Aretha Franklin, căruia îi mulţumim pe această cale", notează National Geogrpahic.

Nu este prima dată când familia Franklin nu este de acord cu gestionarea patrimoniului artistei. La un an după moartea sa, pe 16 august 2018, au fost găsite două testamente semnate de Aretha Franklin, unul sub canapea şi altul ascuns într-un dulap.

În testamente figurau atât numele fiilor săi, Kecalf şi Teddy, precum şi cel al nepoatei sale, însă a fost nevoie ca ambele să fie analizate de un tribunal după descoperirea în acelaşi an a unui nou document de acest tip.

Încercările de a documenta viaţa Arethei Franklin, născută în Tennessee, în 1942, nu au fost niciodată uşoare: artista a încercat să împiedice lansarea filmului documentar "Amazing Grace" şi nu şi-a dat acordul pentru publicarea biografiei sale, "Respect"

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel