Filmul „AVATAR” regizat de James Cameron se reîntoarce în cinematografe în data de 23 septembrie în varianta 4K HDR

Data publicării:

Aventura epică a anului 2009, în regia lui James Cameron, câștigător al premiului Academiei pentru cel mai popular film al tuturor timpurilor, Avatar, va putea fi văzut din nou în cinematografe, fiind disponibil acum în varianta 4K HDR.


„Avatar”, cunoscuta producţie regizată de James Cameron, revine pe marile ecrane, din 23 septembrie, în varianta 4K HDR
Aventura epică a anului 2009, care a cucerit un număr impresionant de premii şi a fost declarat cel mai de succes film al tututor timpurilor, „Avatar”, va putea fi văzut din nou în cinematografe, fiind disponibil acum în varianta 4K.

Bazat pe un scenariu semnat de James Cameron, filmul „Avatar” îi are în rolurile principale pe Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez şi Sigourney Weaver. Producătorii filmului au fost James Cameron şi Jon Landau. 
„Avatar „a fost nominalizat la nouă premii Oscar, printre care Cel Mai Bun Film şi Cea Mai Bună Regie, şi a câştigat trei premii Oscar pentru  Cea Mai Bună Imagine, Design de Producţie şi Efecte Vizuale.

 

A apărut trailerul filmului ''Avatar: The Way of Water''. Cum arată Pandora, la 13 ani de la lansarea primei părți


Studioul american 20th Century Studios a difuzat luni trailer-ul oficial al filmului "Avatar: The Way of Water", a doua parte a celei mai de succes saga din istoria cinematografiei şi care va avea premiera în data de 16 decembrie.

Filmul, a cărui acţiune nu a fost dezvăluită complet, se bazează pe lumea acvatică din Pandora - formată din oceane, lacuri şi creaturi marine - şi este plasată cu aproape zece ani mai târziu decât evenimentele din prima parte.

 

Ceea ce se ştie este că va spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri şi cei trei copii ai lor), care sunt obligaţi să-şi părăsească căminul pentru a explora diferite regiuni din Pandora prin ţinutul acvatic.

 

Premiera trailerului dezvăluie miza asupra universului 3D, de o amplă calitate vizuală, cu peisaje şi personaje animate beneficiind de detalii bine definite şi modelate.

Filmul este din nou regizat de James Cameron şi este coprodus de Jon Landau şi însuşi Cameron prin compania sa, Lightstorm Entertainment.

Distribuţia este formată din actorii Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement şi Kate Winslet.

Fanii acestei saga s-au arătat plini de speranţă faţă de această continuare, subliniind pe reţelele de socializare că ar putea fi vorba de "filmul deceniului".

După ce "Avatar" (2009) a devenit filmul cel mai de succes din istoria cinematografiei, cu încasări de aproximativ 2,85 de miliarde de dolari, 20th Century Studios prevede să lanseze cinci lungmetraje din această franciză care preconizează să se încheie în 2028, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel