Filmați dezbrăcaţi, fără ştirea lor. Actorii din „Romeo and Juliet” dau în judecată producătorii pentru abuz sexual. Erau minori când au filmat

Data publicării:
Romeo and Juliet, captură video YouTube
Descriere foto: Romeo and Juliet, captură video YouTube

Vedete din filmul ''Romeo and Juliet'' dau în judecată Paramount Pictures pentru abuz sexual

Starurile din filmul din 1968 "Romeo and Juliet" au intentat proces în comitatul Los Angeles împotriva Paramount Pictures, companie de producţie pe care o acuză de abuz sexual pentru că i-a filmat dezbrăcaţi, fără ştirea lor, când erau minori.

Leonard Whiting, care l-a interpretat pe Romeo Montague când avea 16 ani, şi Olivia Hussey, care a jucat la 15 ani rolul Julietei Capulet, au dat în judecată gigantul de Hollywood pentru hărţuire sexuală, neglijenţă, prejudicii comise intenţionat, fraudă, uzurpare, provocare intenţionată de suferinţă emoţională, practici comerciale neloiale şi abuz sexual asupra minorilor. Procesul, intentat vineri, nu a fost încă înregistrat oficial la Curtea Supremă din Los Angeles.

În regia cineastului italian Franco Zeffirelli, adaptarea din 1968 bazată pe piesa cu acelaşi nume de William Shakespeare include o controversată scenă desfăşurată în dormitor în care sunt vizibile fesele goale ale lui Whiting şi sânii dezgoliţi ai lui Hussey.

Conform documentelor depuse la tribunal şi consultate de Los Angeles Times, cei doi actori susţin că au fost constrânşi să filmeze scena după ce Zeffirelli i-a asigurat iniţial că "nu va exista nuditate filmată sau expusă şi că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în timpul scenei de dragoste".

Whiting şi Hussey susţin că în dimineaţa filmării scenei din dormitor Zeffirelli le-a spus că "trebuie să joace nud, altfel filmul va eşua", adăugând că "s-au investit milioane" în proiect şi că "ei nu vor mai lucra niciodată în niciun domeniu, darămite la Hollywood" dacă nu se vor conforma. Pe corpurile actorilor minori ar fi fost aplicat machiaj şi ei "au crezut că nu au de ales decât să joace nud, aşa cum li s-a cerut", potrivit sursei citate.

În plângere se menţionează, de asemenea, că Zeffirelli, care a murit la vârsta de 96 de ani în 2019, le-ar fi arătat lui Whiting şi lui Hussey "unde vor fi amplasate camerele" astfel încât să nu fie filmate sau fotografiate scene care conţineau nuditate spre a fi folosite în "Romeo and Juliet" sau oriunde altundeva. Cei doi actori susţin că studioul fie a ştiut, fie "ar fi trebuit să ştie" că imaginile cu trupurile lor dezbrăcate "au fost obţinute în secret şi în mod ilegal spre a fi utilizate ulterior de Paramount şi alţii".

Ca urmare a presupuselor acţiuni ale lui Zeffirelli şi Paramount, Whiting şi Hussey susţin că s-au confruntat cu suferinţă fizică, mentală şi emoţională, precum şi cu pierderea veniturilor "pe durata vieţii" şi a oportunităţilor de angajare. Ei au solicitat despăgubiri de 500 de milioane de dolari.

"Utilizarea conştientă şi repetată a imaginilor cu conţinut sexual cu minori este cel mai rău dintre comportamentele din societatea noastră şi trebuie eradicată", se menţionează în documente.

Filmul "Romeo and Juliet" a primit patru nominalizări la premiile Oscar în 1969, pentru imagine, design de costume, regie şi cel mai bun film, câştigând două trofee, la primele categorii.

Un reprezentant al Paramount nu a răspuns imediat, marţi, la solicitarea formulată de Los Angeles Times de a comenta subiectul, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel