Fiica lui Bruce Willis bănuia că tatăl ei era bolnav de mult timp. Care au fost primele semne de demență ale actorului: „A fost devastator"

Data publicării:

Fiica lui Bruce Willis dezvăluie care au fost primele semne că acesta suferea de demență. Tallulah Willis dezvăluie, într-un eseu pentru Vogue, cum și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu tatăl ei. La rândul ei, tânăra se confruntă și ea cu unele probleme de sănătate, iar diagnosticul tatălui ei a devastat-o.

În februarie, familia actorului în vârstă de 68 de ani a dezvăluit că acesta a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, după ce, în martie 2022, a anunțat pentru prima dată că se va retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie, o afecțiune degenerativă care afectează capacitatea de a se exprima și înțelege limbajul scris și vorbit.

Tallulah Willis, fiica de 29 de ani a starului din "Die Hard", a scris  un eseu emoționant pentru Vogue, în care vorbește despre cum a știut că ceva nu este în regulă cu tatăl ei, potrivit nbcnews.

 

Tallulah Willis spune că a suspectat o potențială boală "de mult timp"


"A început cu un fel de lipsă de reacție vagă, pe care familia a pus-o pe seama pierderii auzului de la Hollywood: "Vorbește mai tare! 'Die Hard' a dat peste cap urechile tatei'", a scris ea în eseul din Vogue. "Mai târziu, această lipsă de reacție s-a extins, iar eu uneori am luat-o personal. El avusese doi copii cu mama mea vitregă, Emma Heming Willis, și am crezut că și-a pierdut interesul față de mine".

Bruce Willis are trei fiice - Tallulah, Scout, 31 de ani, și Rumer, 34 de ani - cu fosta soție Demi Moore. De asemenea, el mai are doi copii:  Mabel, 11 ani, și Evelyn, 9 ani, cu actuala soție - Emma Willis.

"Deși acest lucru nu ar fi putut fi mai departe de adevăr, creierul meu adolescent s-a torturat cu niște calcule greșite: Nu sunt suficient de frumoasă pentru mama mea, nu sunt suficient de interesantă pentru tatăl meu", a scris Tallulah Willis, abordând și propriile probleme cu dismorfia corporală și un diagnostic de tulburare de personalitate borderline.


Ea a povestit că, în ultimii ani, a negat faptul că starea de sănătate a tatălui ei era în declin din cauza propriilor probleme de sănătate, care includeau și anorexia nervoasă și un diagnostic de ADHD.

În tot acest timp, a scris ea, "tatăl meu se lupta în liniște".

 


"Se efectuau tot felul de teste cognitive, dar nu aveam încă un acronim", a spus ea. "Reușisem să dau canalului meu central de sentimente o epidurală; sentimentele bune nu erau cu adevărat acolo, sentimentele rele nu erau cu adevărat acolo."

 

 

Dar, în vara anului 2021, a lovit-o "dureros" faptul că sănătatea tatălui ei era în declin. S-a întâmplat când a fost la o nuntă pe Martha's Vineyard, iar tatăl miresei a ținut un discurs emoționant.

"Dintr-o dată mi-am dat seama că nu voi avea niciodată acel moment, tatăl meu vorbind despre mine la vârsta adultă la nunta mea. A fost devastator", și-a amintit ea. "Am plecat de la masă, am ieșit afară și am plâns în tufișuri".

Acum, aflată în propria recuperare, Willis a spus că are instrumentele necesare pentru a fi prezentă în viața ei "și mai ales în relația mea cu tatăl meu".


"Îi pot aduce o energie care este luminoasă și însorită, indiferent unde am fost", a spus ea, adăugând că, în trecut, se temea să nu fie "distrusă de tristețe".

"Pot să savurez acel moment, să țin mâna tatălui meu și să simt că este minunat. Știu că se întrevăd încercări, că acesta este începutul durerii, dar toată chestia aceea de a te iubi pe tine însuți înainte de a putea iubi pe altcineva - este reală", a spus ea.

De asemenea, Willis a povestit cum, atunci când își vizitează tatăl, face multe fotografii și privește lucrurile dintr-o nouă perspectivă. De asemenea, ea salvează fiecare mesaj vocal de la el pe un hard disk.

"Mi se pare că încerc să mă documentez, să construiesc o înregistrare pentru ziua în care el nu este acolo, pentru a-mi aminti de el și de noi", a împărtășit ea.

Ea a scris că demența nu i-a afectat mobilitatea și că încă își amintește cine este ea "și se aprinde când intru în cameră".

"S-ar putea să știe întotdeauna cine sunt, cu sau fără zile proaste ocazionale", a scris ea, menționând că o diferență între demența frontotemporală și boala Alzheimer este că, "cel puțin la începutul bolii, prima se caracterizează prin deficite de limbaj și motorii, în timp ce cea de-a doua prezintă mai multe pierderi de memorie".

Pe fondul diagnosticului tatălui său, Tallulah Willis se concentrează asupra bunăstării familiei sale și asupra modului în care îl poate face pe tatăl său să se simtă mai confortabil. După ce sora Rumer i-a urat bun venit fiicei sale, Louetta, la începutul acestui an, ea absoarbe totul.

"Există această mică creatură care se schimbă de la o oră la alta și există acest lucru care se întâmplă cu tatăl meu și care se poate schimba atât de repede și în mod imprevizibil. Se simte ca un moment unic și special în familia mea și sunt atât de bucuroasă că sunt aici pentru asta", a scris ea.

 


Dr. Jagan Pillai, neurolog la Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health, a declarat anterior pentru TODAY.com că speranța de viață pentru o persoană cu demență fronto-temporală depinde de părțile creierului afectate, de cât de grav sunt afectate și de rata de progresie a bolii.

Clinica Cleveland a precizat că speranța medie de viață după un diagnostic de FTD este de 7,5 ani, în timp ce Asociația pentru degenerescență frontotemporală a oferit un interval de 7 până la 13 ani.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel