Fiica Andreei Marin, pasionată de artă și sporturi extreme. Violeta își croiește singură drumul în lumea modei: „Eu nu vreau să fiu dependentă toată viața de mama, dacă mi se rupe un pantalon și ...

Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr. începe să-și construiască singură un nume puternic. Recent, tânăra s-a implicat în proiectul de suflet al designerului Eli Lăslean: Elis Cool - Discover Yourself. 

Eli Lăslean, designerul Primei Doamne, a deschis un centru educativ la Arad - ELLIS Hub fashion design, care a avut deja primele grupe de absolvenți. Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr, i-a fost alături celebrului designer în tot acest demers. 

 

120 de copii și tineri au fost inițiați gratuit în modă, arte și meserii, la Arad. Cursanții au învățat cum să își dezvolte stilul personal, design vestimentar, pictură, cusut manual, croșetat, tricotat, modeling, educație financiară și bune maniere. După o lună de la lansarea proiectului și 120 de cursanți, cu vârste cuprinse între 5-16 ani, a fost momentul înmânării diplomelor și a premierii. 

Designerul vestimentar Eli Lăslean, cea care a inițiat proiectul, a sărbătorit absolvirea primilor cursanți ai academiei Elis Cool - Discover Yourself. 

Invitat special al evenimentului a fost Violeta Bănică, ambasadoarea academiei. 

„Îmi place să văd cum o persoană, și mai ales o femeie, poate să facă o schimbare atât de mare în lumea de astăzi. Îmi place să văd cum există inițiative noi și îmi place faptul că Eli adoră oamenii cu care lucrează, și vreau să fiu parte din proiectul ei. 

Eu sunt o persoană destul de creativă și îmi place partea aceasta cu artisticul, nu vreau să stau într-o cutie plină de reguli, deși merg pe un domeniu care e mai mult academic. Pur și simplu, e o idee atât de frumoasă, o idee atât d e expresivă. 

Mi se pare extraordinar să înveți să faci lucruri care îți trebuie în viață: să croiești, să coși. Și de la asta merge spre: firele de la mașină, vreau să știu cum să-mi fac firele de la mașină, vreau să știu cum să schimb roata de la mașină. Toate lucrurile acestea sunt importante și necesare în viață. 

Eu nu vreau să fiu dependentă toată viața de mama, că mi se rupe un pantalon și nu pot să mi-l cos singură”, a  declarat Violeta Bănică pentru TV Arad.  

 


Ce pasiuni are Violeta


Cu doi părinți artiști, tânăra Violeta nu putea să stea prea departe de lumea creativă. Deși visează la un viitor academic, adolescenta mărturisește că este pasionată de artă, dar și de sporturi extreme. 

„Îmi plac foarte mult actoria, scrisul, pictatul și toate activitățile din domeniul artei. Apoi, pot să spun că sunt o persoană sportivă, pentru că am încercat, aproximativ, toate sporturile, și mai ales acelea extreme, adică pe bune, cu rechini, cu ski pe apă, cu parașuta, sunt mare fan adrenalină. Și după, îmi place orice pe zona aceasta academică, de debate”, a mai spus fiica Andreei Marin. 

 

 

Centrul educativ de la Arad, un vis devenit realitate 

Eli Lăslean dezvăluie că își dorea de foarte mult timp să deschidă un astfel de centru în Arad, pentru a putea da șansa tinerilor să ia contact cu lumea creativă.  

"De la mama mea am învățat să mânuiesc acul și ața, foarfecele ... am învățat să cos, să tricotez, să croșetez ,să creez frumuseți. Din mânuțele mele s-au născut mici opere de artă, de care îmi amintesc cu drag. În școală am învățat să cos la mașină și am descoperit satisfacția de a fi harnică, în orele de atelier Apoi am căutat tipare în Revista Burda și am început să-mi fac primele hăinuțe. De la prima rochiță croită pe podeaua camerei mele și până la rochiile Primei Doamne, aplaudate de Brigitte Macron, a fost cale lungă. Despre acest drum și cum se poate ajunge la succes îmi propun să le povestesc copiilor, tinerilor, să-i inspir pe cei care își doresc un SUCCES autentic în viață și carieră". 

 Este proiectul meu de suflet, pe care l-am gândit și l-am testat în ultimii ani. Tinerii acestei țări sunt minunați, am mare încredere în ei. Trebuie doar să le oferim șansa de a descoperi ceea ce le place, ce îi fascinează, care este talentul lor. Asta își propune acest proiect: să-i inspire pe tineri în a-și descoperi vocația, iar prin activitățile lucrative să-și manifeste creativitatea. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 15 aug 2023, 12:57 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience