Festival pentru copii, cu scopul de a dezvolta sensibilitatea muzicală

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Colin Maynard
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Colin Maynard

Un festival altfel, destinat celor mici, dar și părinților, va avea loc în acest weekend, în Capitală. 

Evenimentul RÊVE NAÏVE este destinat atât copiilor de toate vârstele, de la bebeluși la adolescenți, cât și întregii familii și are ca scop dezvoltarea sensibilității muzicale


Împreună cu muzicieni, dansatori, traineri muzicali și educatori, organizatorii au gândit un program captivant. Cei mici și chiar și cei mari vor trece printr-o experiență muzicală interactivă. Vor fi parte dintr-un cor, vor dansa împreună pe muzică live cu dansatori profesioniști de dans contemporan și vor face parte din orchestra de tobe africane.

Seara se va încheia cu o proiecție de film de animație pe tema muzicală "Carnavalul Animalelor".

„De asemenea, am pregătit ateliere de meșterit și face painting. Copiii mai mărișori vor fi fascinați de roboții pe care partenerii noștri îi vor prezenta în cadrul festivalului. Aceștia vor putea învăța cum sunt programați roboții LEGO și vor putea afla mai multe informații despre senzori și motoare”, a explicat Simona Iliescu, organizatoarea evenimentului. 


Stimularea cognitivă prin muzică a copiilor

„În România nu există nicio inițiativă implementată la nivel național în domeniul educației muzicale, deși este deja foarte cunoscut cât de importantă ar fi stimularea cognitivă prin muzică a copiilor încă de când sunt bebeluși. Nu se realizează stimularea sensibilității muzicale a bebelușilor și nici a copiilor preșcolari prin nici un fel de concerte sau programe speciale educative decât sporadic, prin inițiative private

Scopul nostru este să aducem în prim-plan necesitatea apariției evenimentelor și inițiativelor de acest gen și importanța ca acestea să fie finanțate de către Ministerul Culturii și de către cel al Educației astfel încât să introducem cursuri de educație muzicală în grădinițe și scoli, iar Ateneul și Filarmonica să aibă spectacole pentru bebeluși și copii mici”, a mai spus organizatoarea evenimentului. 

 


 Evenimentul va fi sub forma unui festival: cu muzică, dans, ateliere și proiecție de filme de animație la final și va avea loc pe data de 11 septembrie în grădina verde a școlii Zeppelin Schule.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel