Feng shui și energiile negative: Cinci decorațiuni de Halloween care ne pot afecta sănătatea, bogăția și bunăstarea generală

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Este sezonul horror- când decorăm cu elemente înfricoșătoare și ne costumăm în diverse personaje de groază - dar dacă decorul nostru de Halloween ne poate sabota energia pozitivă din casă?

Conform practicii chinezești străvechi de feng shui, modul în care ne decorăm casele, zilnic dar și pentru Halloween, ne poate influența negativ sănătatea, bogăția și bunăstarea generală.

Ce este feng shui?

Feng shui (însemnând "calea vântului și a apei") este arta chineză străveche de a aranja un mediu cu intenția de a armoniza fluxul de energie în interiorul acestuia.

Feng shui izvorăște din credința taoistă în chi, forța vitală esențială care locuiește în toată materia. Chi este alcătuit din elementele duale yin și yang, iar echilibrarea acestor elemente imprimă unui spațiu/persoană un flux energetic pozitiv care aduce noroc, dragoste, sănătate și abundență absolută, potrivit Nypost.

 

Harta Bagua


Specialiștii Feng Shui vor folosi adesea o hartă Bagua pentru a împărți un spațiu de locuit. Bagua se traduce prin "opt simboluri", iar harta este, de asemenea, împărțită în opt zone separate, centrate în jurul unui pătrat care funcționează ca inimă energetică a mediului. Aceste opt zone corespund diferitelor domenii ale vieții - inclusiv dragostea, cariera, cunoașterea și creativitatea.


Multe reguli feng shui se referă la amplasarea obiectelor în apropierea ușilor și ferestrelor, pe unde intră și iese chi-ul.

Feng shui-ul unui spațiu este modificat prin adăugarea sau îndepărtarea de obiecte și materiale, toate acestea fiind clasificate ca fiind unul dintre cele cinci tipuri de elemente: apă, lemn, foc, pământ și metal.


Expertul în feng shui și terapeutul de interior Suzanne Roynon a colaborat recent cu Martin Seeley, fondator și director executiv al MattressNextDay, pentru a explica dezavantajele decorațiunilor de Halloween și pentru a explora cum să combatem răufăcătorii cu puterea pură a unui design atent.


Mutați decorațiunile negre în camerele pe care le folosiți cel mai puțin


Negrul este culoarea de putere a Scorpionului, semnul zodiacal care guvernează sezonul înfricoșător.


Sinonimă cu moartea, această nuanță este foarte prezentă în decorațiunile de Halloween, despre care Roynon susține că ar trebui folosită cu moderație, deoarece tonul întunecat poate aduce emoții intense și poate consuma energia vitală în orice spațiu.


"Dacă folosești decorațiuni de culoare neagră, mai ales în camerele în care petreci mult timp, ia în considerare relocarea lor în zone mai puțin frecventate. Negrul este asociat cu energia apei în feng shui și poate declanșa emoții accentuate. Folosirea ei cu moderație poate ajuta la menținerea unei atmosfere mai armonioase", a spus ea.


Sfat: Nu vopsiți niciodată plafoanele în negru. Specialiștii feng shui susțin că vopsirea unui tavan în negru este asemănătoare cu plasarea norilor negri ai ghinionului deasupra capului tău. Nu, mulțumesc.


Țineți lanternele aprinse - dar cu prudență


Vești bune pentru oamenii pasonați de dovlecei - totemurile sculptate sunt un deget mare în ceea ce privește feng shui, deoarece adaugă intrigă și o doză vitală de masculinitate.


"Lumina este o componentă centrală a feng shui, influențând ambianța generală a unei încăperi. Pentru Halloween, îmbrățișați oportunitatea de a introduce un element jucăuș și protector prin plasarea strategică a felinarelor în formă de dovleac și a luminilor cu tematică de Halloween în întreaga casă", explică Seeley.


"Aceste lumini strălucitoare infuzează energia 'yang' sau masculină în spațiul tău de locuit, servind ca o barieră împotriva forțelor întunecate 'yin', adesea asociate cu Halloween-ul, inclusiv fantomele și spiritele celor decedați. Farmecul capricios al felinarelor de dovleac nu numai că adaugă o notă festivă, dar încurajează și orice apariție nedorită să își caute bântuirea în altă parte. Amintiți-vă doar să fiți precauți cu flăcările deschise și să nu le lăsați niciodată nesupravegheate, din motive de siguranță."


Atractive și eficiente? Ca un instalator înfierbântat, oameni buni, ne place să vedem asta.


Decorează-ți ușa, dar nu folosi flori moarte

 


Feng shui subliniază importanța unei uși de intrare care să aibă vibrații primitoare.

În timp ce o coroană de flori uscate poate fi atât frumoasă, cât și potrivită sezonului, efectul poate fi sumbru.

"Atunci când vă decorați casa, puneți un accent deosebit pe ușa din față. În mod natural, acesta este unul dintre primele lucruri pe care le vede un oaspete atunci când vă vizitează casa, așa că este o modalitate excelentă de a contribui la crearea unei energii pozitive încă de la început", motivează Roynon.


"Evitați să folosiți flori uscate, care simbolizează energia stagnantă sau "moartă" și pot încuraja, de asemenea, păianjenii. În schimb, încorporează simboluri ale creșterii noi, cum ar fi fructele de pădure și ghindele, pentru a sublinia pozitivitatea și renașterea, mai degrabă decât declinul."


Faceți curat sub pat


Nu monștrii de sub patul tău pot provoca coșmaruri, ci vibrațiile negative, electronicele vechi și dezordinea colectivă.


"Spațiul de sub patul tău este crucial, deoarece funcționează într-o stare pasivă "yin" în timpul momentelor de odihnă. Obiectele depozitate acolo pot simboliza blocaje subconștiente care îți afectează viața de zi cu zi. De exemplu, amintirile din relațiile trecute vă leagă de trecut, împiedicând noile începuturi", împărtășește Roynon.


"Obiectele legate de muncă, cum ar fi hârtiile, vă mențin mintea preocupată de listele de lucruri de făcut, iar depozitarea bagajelor sau a obiectelor legate de călătorii vă poate ține în permanență în mișcare, împiedicându-vă capacitatea de a găsi un sentiment de stabilitate în casă. Păstrând acest spațiu neîngrădit, puteți crea un flux energetic curat și armonios, ceea ce contribuie la un somn mai odihnitor și la o stare de bine îmbunătățită."


Acest lucru înseamnă că trebuie să păstrați spațiul de sub locul unde dormiți liber de orice - dar mai ales de cutii cu decorațiuni de Halloween, de planșe Ouija, de jucării sexuale stricate, de scrisori de la fostul tău soț și de declarația de impozit de anul trecut.

 


Mută-ți oglinda

Oglinzile se pretează de mult timp la groază, filme emblematice precum "The Shining", "Us", "Poltergeist" și "Candyman" arătându-ne potențialul devastator al suprafețelor reflectorizante.


În propriile noastre case, amplasarea greșită a oglinzilor poate fi o rețetă pentru un somn agitat și vise înfricoșătoare.


"Potrivit feng shui, plasarea unei oglinzi chiar vizavi de patul tău poate declanșa coșmaruri, insomnie și alte probleme legate de somn. Credința este că, în timpul somnului, sufletul părăsește corpul, iar trezirea pentru a-și vedea reflexia poate fi tulburătoare, ducând la terori nocturne", notează Seeley.


"În schimb, poziționați-o astfel încât să nu reflecte patul sau folosiți-o pentru a pune în evidență o priveliște plăcută de la fereastră pentru energie pozitivă. Acest aranjament luminează, de asemenea, camera, încurajând un început de zi plin de energie."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel