Felicia Filip lansează videoclipul piesei „Hristos a Înviat”, compusă de Andrei Tudor

Data publicării:
Felicia Filip
Descriere foto: Felicia Filip

Cu ocazia sărbătorilor pascale, soprana Felicia Filip lansează videoclipul piesei „Hristos a Înviat”, compusă de Andrei Tudor, pe versuri de Andreea Andrei. Filmarea a avut loc în monumentala Biserică „Sfântul Elefterie” din București.

„În fiecare an întâmpin marile sărbători ale creștinilor, Crăciunul și Paștele, cu două piese străluminate ale lui Andrei Tudor: „Pruncul cel Sfânt” și „Hristos a înviat”. Frumusețea melodică și sensibilitatea versurilor Andreei Andrei mă inspiră, mă apropie și mai mult de aceste momente înălțătoare. Din biserica mea de suflet, „Sfântul Elefterie”, vă urez, în felul meu, HRISTOS A ÎNVIAT!”, a declarat Felicia Filip.

„Cu mulți ani în urmă, cu ocazia concertelor Proms of Delight, am compus această piesă special pentru vocea doamnei Felicia Filip. În varianta originală a fost interpretată în duet, alături de tenorul Vlad Miriță și corul de copii „Sunetul Muzicii”, condus de Cristina Manoliu. La momentul respectiv, eram un foarte tânăr compozitor iar doamna Felicia Filip m-a onorat acceptând această colaborare. De atunci și până astăzi reprezintă o reală bucurie și plăcere fiecare moment în care lucrăm împreună. Urez tuturor Sărbători Fericite și sper ca această versiune a piesei „Hristos a Înviat” să vă aducă un mesaj plin de lumină.”, a declarat Andrei Tudor.

Youtube video image


Soprana Felicia Filip a cucerit marile scene de pe patru continente. Presa a numit-o „Noua regină a Traviatei”. Pentru cariera sa internațională, Felicia Filip a apărut pe coperta antologiei „Divine Divas”, de Andre Segond, publicată la Paris, care a analizat cariera celor mai importante soliste de operă din toate timpurile. Supranumită „Filipissima”, în semn de recunoaştere a excelenţei profesionale, Felicia Filip a lansat alături de formaţia „Iris” primul album de rock simfonic din România, „Athenaeum”. Este prima soprană din țară care a avut o astfel de asociere muzicală. Din anul 2014, se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, iar în anul 2020 a fost aleasă Președinte al Uniunii Muzicienilor Interpreți din România (UNIMIR).


Compozitorul Andrei Tudor este autorul unor mari hit-uri ale muzicii românești. În afară de Felicia Filip, a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din România, dintre care: soprana Angela Gheorghiu, Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Luminița Anghel, Paula Seling și mulți alții. De asemenea, a făcut parte din juriul unor concursuri și festivaluri din România și a compus și înregistrat muzica pentru filmul „Supraviețuitorul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. A câștigat zeci de premii la concursuri și festivaluri naționale și internaționale și este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel