Felicia Filip, interviu special la Spectacola și DC News / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Soprana Felicia Filip, un artist care nu mai are nevoie de nicio prezentare, vine la Interviurile Spectacola și DC News, vineri, de la ora 14:00, pentru a vorbi despre bucuria pe care le-o aduce celor mici, dar și celor mari, prin activitatea pe care o desfășoară la Opera Comică pentru copii. 

Soprana Felicia Filip este directorul Operei Comice pentru copii de 8 ani. În 2014, a preluat acest rol, cu dorința de a ajunge, prin artă și joc, la sufletele copiilor. 

Spectacole pentru toate vârstele

„Cel mai tânăr spectator avea câteva luni”, ne-a dezvăluit Felicia Filip, care se bucură de o diversitate uriașă la capitolul public. Spectatorii au vârsta cuprinsă între 0 și 103, „și chiar mai mult”, se mândrește renumita soprană. 


Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă. Anual, cele peste 700 de evenimente din stagiune sunt savurate la sediu de peste 220 000 de spectatori. 


Poveste de dragoste ca în basme

Marea artistă este căsătorită cu maestrul Cristian Mihăilescu, pe care îl numește „jumătatea sa” și „suflet pereche”. De 33 de ani își spun „bună dimineața, soarele meu”, indiferent de circumstanțe. 

S-au cunoscut pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în 1987, la montarea spectacolului „Poveştirile lui Hoffmann”, deşi Cristian o remarcase mai înainte, la Conservator, la audiţiile studenţilor profesoarei Georgeta Stoleriu

Crede în destin și că „nimic nu e întămplător”

Pune dragoste și suflet în tot ce face și spune că „secretul” fericirii și al armoniei ar sta în generozitate și în disponibilitatea de a oferi, fără a aștepta ceva în schimb.


Despre Felicia Filip

Felicia Filip s-a născut pe 20 martie 1959, în Slatina. A  urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, secția canto, sub îndrumarea profesoarei Georgeta Stoleriu. A cântat pe scene internaționale, de la Royal Opera House Covent Garden la Staatsoper, din Moscova în Barcelona, Tokyo sau Toronto. A fost solistă a Operei Naționale din București (1985-1990), iar în prezent este director general al Operei Comice pentru Copii din București și conf. univ. dr. la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității "Valahia" din Târgoviște. 


Și-a făcut debutul internațional în Elveția, cu rolul Violetta din Traviata de G.Verdi. Au urmat apoi apariții pe scene ale unor teatre lirice importante, precum “Staatsoper din Viena, “Covent Garden” din Londra sau operele din Dortmund, Toulon, Dresda, Barcelona sau Rotterdam.


Cum își dorește Felicia Filip să atingă viețile tinerilor prin activitatea de la Opera Comică pentru copii, cum arată succesul pentru un artist recunoscut internațional, dar și care sunt valorile care i-au dirijat cursul vieții, aflați vineri, de la ora 14:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel