Fasolea neagră, beneficii. Previne cancerul și bolile de inimă

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Fasolea neagră este bogată în proteine pe bază de plante, fibre și numeroase vitamine și minerale.

Fasolea neagră (Phaseolus vulgaris L.) este cunoscută și sub numele de fasole comună. Sunt printre cele mai frecvent consumate leguminoase de cereale uscate sau leguminoase, alături de năut. Cu toate acestea, conținutul lor mineral poate varia, iar corpul dumneavoastră nu poate absorbi bine fierul lor din cauza prezenței antinutrienților. Fasolea neagră își are originea în America de Sud și este un aliment de bază în bucătăria latino-americană și caraibiană.

Pe lângă faptul că sunt puteri nutriționale, acestea oferă numeroase beneficii pentru sănătate - inclusiv îmbunătățirea controlului zahărului din sânge și reducerea riscului de a dezvolta anumite boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2. Fasolea neagră este o leguminoasă, cunoscută și sub numele de puls - un grup alimentar cu un profil nutrițional unic, potrivit Healthline.

Fasolea neagră, valori nutriționale

O cană (172 grame) de fasole neagră fiartă, nesărată conține.

- Calorii: 227

- Proteine: 15 grame

- Grăsime: 1 gram

- Carbohidraţi: 41 grame

- Fibră: 15 grame

- Acid folic: 64% din valoarea zilnică (DV)

- Cupru: 40% din DV

- Tiamină: 35% din DV

- Mangan: 33% din DV

- Magneziu: 29% din DV

- Fier: 20% din DV

- Fosfor: 19% din DV

- Potasiu: 13% din DV

- Vitamina B6: 7% din DV

- Calciu: 2% din DV

- Seleniu: 2% din DV

După cum puteți vedea, fasolea neagră este excepțional de bogată în fibre și proteine pe bază de plante, doi nutrienți care ajută la scăderea riscului de boli cronice. Proteina lor este foarte digerabilă. De fapt, fasolea neagră este considerată o sursă de proteine sustenabilă din punct de vedere ecologic în comparație cu sursele de origine animală.

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 09 noi 2022, 10:41 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience