Fasolea, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să o consumi

Data actualizării: | Data publicării:
Beneficiile fasolei, sursa pixabay/ autor Pexels
Descriere foto: Beneficiile fasolei, sursa pixabay/ autor Pexels

Datorită conținutului mare de fibre, vitamine, minerale și proteine de bună calitate, fasolea, indiferent dacă e roșie, albă sau neagră, este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente și are numeroase beneficii pentru organism.

Iată cele mai importante beneficii ale fasolei:

Îmbunătățește digestia

Un deficit de fibre în alimentație poate duce atât la constipație, cât și la diabet zaharat sau o serie de afecțiuni cardiovasculare. Fasolea, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și contribuie la menținerea sănătății colonului.

Protejează inima

Pentru că este săracă în grăsimi, fasolea contribuie la scăderea tensiunii arteriale și astfel poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducând nivelul colesterolului rău.

Combate anemia

Pentru că este un aliment bogat în fier, mineral prețios pentru cei ce suferă de anemie feriprivă, fasolea este un ajutor de nădejde dacă este consumată pe termen lung, cu moderație.

Poate înlocui consumul de carne

Cu un conținut ridicat de proteine valoroase, fasolea poate reprezenta o alternativă sănătoasă a cărnii în alimentație celor care vor să scadă consumul de produse de origine animală.

Ajută la slăbit

Fasolea are un conținut scăzut de calorii, în aproximativ 150 de grame de fasole boabe fiartă se regăsesc circa 250 de calorii, în funcție de soi. Numărul de calorii este considerat foarte mic, raportat la starea de sațietate pe care o conferă leguminoasa.

Previne apariția diabetului de tip 2

Fasolea este bogată în glucide sănătoase și încetinește absorbția glucidelor/zaharurilor în organism. Din acest motiv este recomandată în dieta persoanelor care suferă de diabet de tip II, potrivit healthline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel