Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre factorul declanșator al bolii care a răpus-o pe Rona Hartner. 

Rona Hartner s-a stins din viață pe data de 23 noiembrie 2023, după ce a pierdut lupta cu cancerul nemilos, care i-a măcinat întreg organismul. Regretata artistă a sperat până în ultima clipă că va face față acestei boli crunte, Din nefericire, organismul Ronei Hartner a cedat. Aceasta a fost condusă pe ultimul drum chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. 

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a vorbit despre boala de care suferea Rona Hartner. Medicul susține că boala se activează în anumite stări, precum depresia, supărarea și nervii. Totodată, profesorul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra stresului. 

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului și gena hipertensiunii și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar.

După ce a scăpat prima dată de cancer, Rona Hartner a recunoscut că a fost mai tot timpul stresată, iar acest lucru a dus la recidiva bolii nemiloase. 

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el. Acum aștept rezultatele de la biopsie și o să fac ce am de făcut. Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da am o stare de oboseală permanentă.

Am un suflu foarte scurt și nu prea reușesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate. Dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele pe o perioadă și le reiau după ce îmi revin”, spunea Rona Hartner în urmă cu câteva luni, conform digifm.ro. 

Medicul Vlad Ciurea: „Autovindecarea nu trebuie exclusă”

Medicul Vlad Ciurea susține că nu trebuie să excludem și autovindecarea atunci când suntem diagnosticați cu o boală. 

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și: Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel