Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Data publicării:
Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR
Descriere foto: Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Madicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este carnea benefică pentru creier și pe care o putem consuma fără griji.

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este carnea pe care putem să o consumăm fără probleme, dar și care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN.

Alimentul de post care ne poate distruge sănătatea

Potrivit celebrului medic, cartofii sunt nocivi pentru creier și nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală. 

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Totodată, medicul Vlad Ciurea susține că și pâinea, în cantități mari, moleșește creierul. 

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.   

Ceaiul care are numeroase beneficii pentru creier

Medicul Vlad Ciurea susține că ceaiul verde are foarte multe beneficii asupra sănătății, în special asupra creierului.

„Ce-i place creierului este apa, în cantităţi deloc mici, ceaiul verde şi cafeaua. În schimb, prăjelile nu fac bine creierului”, spune medicul Vlad Ciurea.

Totodată, celebrul medic atrage atenția asupra prăjelilor, dar și a alimentelor condimentate foarte rău.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău", a explicat profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la un post TV.

„Ceea ce-i face bine sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.  El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel