Factorii care obosesc creierul. Vlad Ciurea, APEL: Până la AVC, un singur PAS! Se poate interveni în primele ȘASE ore

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ivan Aleksic
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ivan Aleksic

Factorii care obosesc creierul. Vlad Ciurea a stras un semnal de alarmă.

Vlad Ciurea, medic neurochirurg și profesor universitar, a dezvăluit care sunt factorii care obosesc creierul.

Potrivit medicului, există o serie de factori care obosesc creierul și de care ar trebui să ținem cont.

"Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă, lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc.

Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!

 

Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala - senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere... Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.

Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet", a scris medicul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Ce este accidentul cascular cerebral

Un accident vascular cerebral (AVC) regulat este o urgență medicală. Este o întrerupere a fluxului sanguin către o parte a creierului. Fără sânge, celulele creierului încep să moară. Acest accident vascular cerebral provoacă simptome bruște ca amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire sau a capacității de a înțelege vorbirea, amețeli sau pierderea echilibrului și vedere dublă sau pierderea vederii. Dacă tratamentul nu începe foarte repede, poate provoca leziuni permanente, potrivit DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel