„Explică-i tu unui ucrainean asta”. Ellie White, după ce a găzduit o familie de refugiați. Ce probleme a descoperit

Data actualizării: | Data publicării:
Ellie White, foto Instagram
Descriere foto: Ellie White, foto Instagram

Ellie White a sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina. 

Ellie White a fost invitată în emisiunea Vorbește lumea, de la PRO TV, unde a vorbit despre experiența de ajutorare a refugiaților. Artista a găzduit o mamă cu două fete adolescente.
 
"Ieșeau plângând dintr-o cameră și nu știam ce se întâmplă. Ne-au spus: păi vorbim cu tata și nu știm dacă e ultima dată sau nu", a povestit Ellie White. 
 
De asemenea, artista a semnalat o altă problemă, pe care a descoperit-o după ce familia pe care a găzduit-o a plecat la Viena,
 
"Gara de Nord și cei caro o conduc fac treabă foarte mișto, NU! Au bilete gratuite...Explicațiile pentru care trebuie să îți iei bilet gratuit sunt atât de complicate încât toți decid să își plătească biletele. Și toți și le cumpără. Un bilet până în Viena pentru o familie de 3 persoane a fost 200 de Euro. Ceea ce nu e foarte ieftin. Dar au bilet gratuit. Dar explicația, cel puțin pentru noi, a fost: îți cumperi un bilet numai până la Episcopia Bihorului. Nu, tradu-i tu în ucraineană sau în rusă că trebuie să îți iei un bilet numai până la Episcopia Bihorului, pe care și noi o pronuțăm greu, că trebuie să vină un vatman care nu știi cum se traduce în ucraineană, nu știi nici în engleză cum se traduce, și că ală te controlează, treci granița, se urcă în tren în Ungaria, se urcă un alt vatman ungur care îți dă un bilet gratuit pentru toată perioda Ungariei, după care în Viena se urcă alt vatman. Explică-i tu unui ucrainean asta, unul care tremură...", a mai spus artista. 

 

Virgil Ianțu a găzduit o familie de refugiați: Simțeam cât de important este pentru mine acest lucru

 

Virgil Ianțu a făcut public faptul că a ales să găzduiască o mama și două fetițe, care au fugit din calea războiului, din Ucraina. Cântărețul a dezvăluit faptul că nu este genul de persoană care să facă aceste lucruri publice dar, speră ca în acest mod să îi încurajeze și pe alții să recurgă la asemenea gesturi. Acesta a dezvăluit faptul că femeia pe care o găzduiește este avocat și o cataloghează drept o femeie foarte curajoasă.

“Gesturile frumoase trebuie să rămână într-o zonă a discreției, dar având în vedere situația  am vrut să arăt că se poate face asta foarte ușor. Stau într-un apartament pe care l-am avut liber în perioada asta și s-a nimerit foarte bine. Mulți prieteni m-au sunat, am primit mesaje și cereau informații despre cum pot ajuta”, a declarat Virgil Ianțu la “Vorbește Lumea”, de pe Pro TV.

Înainte să găzduiască fetele, l-au încercat mai multe sentimente 

Cântărețul admite faptul că l-a încercat un sentiment de teamă, pentru câteva clipe, dar s-a gândit foarte bine la contextul actual și la nevoia pe care oamenii din Ucraina o au. Familia pe care s-a oferit să o ajute va pleca mai departe, în altă țară, potrivit acestuia unde, deja soțul, potrivit tatăl lor se află. Și bunicii celor două fetițe au reușit să plece din țara în care a izbucnit războiul.

“Înainte să le cunosc, am avut așa un foc în mine și un sentiment pe care nu l-am mai încercat. Tocmai că primesc niște străini, dar cumva simțeam cât de important este pentru mine acest lucru, ca ei să fie primiți în orice fel, undeva unde sunt în siguranță”, a adăugat acesta.

“Am făcut armata. Sunt soldat instruit”

Totodată, Virgil Ianțu s-a arătat a fi disponibil oricând, să-și apere țara.

“Din fericire putem să plecăm oricând, dar eu nu aș vrea să fac asta. Eu nu aș vrea să plec de aici, orice s-ar întâmpla.  Am făcut armata, am prins și revoluția în armată. Dacă aș fi în aceeași situație, le-aș trimite undeva, să fie ele în siguranță. Dacă ar fi nevoie de mine, aș rămâne aici, mai ales că sunt soldat instruit“, a declarat Virgil Ianțu.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel