Există vreo dietă rapidă pentru a încăpea în rochia de Revelion după masa de Crăciun? Cori Grămescu a dezvăuit ce ar trebui, de fapt, să faci / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit dacă există sau nu vreo dietă minune care să ne ajute să încăpem în rochia de Revelion după masa de Crăciun.

Chiar dacă în fiecare an ne propunem să mâncăm moderat de Crăciun și să refuzăm unele dintre bunătățile de pe masă, tentația preparatelor tradiționale și a deserturilor delicioase este adesea copleșitoare. Invitată în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit dacă există sau nu vreo dietă minune care să ne ajute să încăpem în rochie pentru petrecerea de Anul Nou.

Există vreo dietă rapidă pentru a încăpea în rochia de Revelion după masa de Crăciun?

Sursă foto: Freepik

Ei bine, nu. Din păcate nu există o dietă minune pentru a da jos în doar câteva zile kilogramele acumulate. Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, recomandă o atitudine responsabilă în cele trei zile de Crăciun, dar și pe parcursul anului, ca mai apoi să nu ne chinuim să ne subțiem talia pentru a încăpea în rochia de Revelion. 

Citește și: Combinațiile alimentare care ar trebui evitate de Crăciun. Cori Grămescu: „Dacă le mâncăm, ne încărcăm foarte tare ficatul” / EXCLUSIV

„Ne ducem la magazin, comandăm o rochie cu număr mai mare, punem o lenjerie modelatoare și ne propunem să fim mai responsabile anul viitor. Eu nu cred că între Crăciun și Revelion mai poți să repari ceva. E și o glumă: nu te îngrași între Crăciun și Revelion, te îngrași între Revelion și Crăciun.

Mai în glumă, mai în serios, acesta este adevărul. Eu le recomand clienților mei și tuturor celor care mă urmăresc, în general, să aibă o atitudine rezonabilă în legătură cu lucrurile astea. Până la urmă, dacă ai fost gras tot anul, ce mai contează că ești un pic mai gras între Crăciun și Revelion? Nu are sens să punem atâta presiune pe noi într-o manieră care este disfuncțională complet”, a spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

„Am mai auzit tot felul de lucruri e la persoane, cum ar fi că mănâncă până în a treia zi de Crăciun și între Crăciun și Revelion beau numai sucuri”

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, respinge ideea că soluțiile rapide, cum ar fi consumul exclusiv de sucuri după Crăciun, ar aduce beneficii. Mai mult, specialista nu recomandă astfel de diete deoarece pot fi periculoase pentru sănătate.

„Am mai auzit tot felul de lucruri de la persoane, cum ar fi că mănâncă până în a treia zi de Crăciun și între Crăciun și Revelion beau numai sucuri și intră în noaptea dintre ani au urechile lungite de foame și ochii duși în fundul capului de deshidratare și oboseală. Mi se pare că asta este o atitudine păguboasă.

E mult mai benefic pentru noi, pentru echilibrul nostru de zi cu zi, pentru starea noastră psihică să fim temperați și să privim mâncarea exact ca ceea ce este, respectiv o parte dintr-o viață împlinită. Nu este nici răspunsul la toate problemele noastre, nu este nici refugiul emoțional, nu este nici o soluție care să ne panseze toate rănile emoționale. Trebuie să ne detașăm de această componentă care îngreunează mâncarea și strică foarte mult relația pe care noi o avem cu mâncare și să încercăm să ne maturizăm”, a mai declarat Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

Citește și: Cum slăbim după sărbătorile de iarnă. Secretele dezvăluite de Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta” / EXCLUSIV

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel