Cum slăbim după sărbătorile de iarnă. Secretele dezvăluite de Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a explicat cum putem să slăbim sănătos după sărbătorile de iarnă. 

Mai este foarte puțin până la sărbătorile de iarnă. Românii se pregătesc să se bucure de mesele bogate și delicioase specifice acestui sezon festiv, însă toate bunătățile de pe masă ne aduc și câteva kilograme în plus. Invitată în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat cum putem să slăbim sănătos după sărbătorile de iarnă. 

Cum slăbim sănătos după sărbătorile de iarnă

După ce magia sărbătorilor de iarnă trece ne dăm seama că am acumulat câteva kilograme în plus, astfel că ne dorim să scăpăm de ele cât mai repede. Sunt o mulțime de metode prin care ne putem întoarce la formă fizică pe care o aveam înainte, printre acestea se numără dietele și sportul.

„Primul pas ar fi să ia cartea mea și să vadă acolo exemplul de meniuri, pentru că sunt preparate omenești, adică multe legume, proteine ușoare, gătit lejer, gătit la cuptor și cam astea sunt și principiile de la care recomand să se plece.

Este bine să avem un număr ferm de mese în fiecare zi, că sunt trei, că sunt cinci, asta este mai puțin important. Important este să avem o constanță alimentară și să mâncăm în primul rând la intervale aproximativ constante.

Masa de prânz nu trebuie luată fix la ora 12:00, dar între 12:00 și 13:00 e bine să mâncăm în fiecare zi, pentru că altfel ne creăm o rutină sănătoasă”, a spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates.

Fructele, legumele și carnea slabă, esențiale 

Cori Grămescu recomandă includerea legumelor și fructelor la fiecare masă pentru a asigura aportul necesar de fibre, esențiale pentru sănătate și, de asemenea, spune că trebuie să ne luăm proteinele din carne slabă și să evităm brânzeturile grase, carnea roșie în exces și mezelurile grase.

„Foarte important pentru sănătate și pentru a ne controla foamea este să mâncăm legume și fructe în fiecare zi și la fiecare masă, pentru că noi avem nevoie de 25 respectiv 35 de grame de fibre alimentare în fiecare zi. Femeile au nevoie de minim 25 de grame, iar bărbații au nevoie de 35 de grame de fibre și atunci cel mai eficient aport de fibre vine din consumul a 800-900 de grame de legume și fructe în fiecare zi.

Trebuie să ne luăm proteinele din carne slabă, pește oceanic de apă de captură, adică pește de apă sărată, pui curcan, mușchiuleț de vită, mușchiuleț de porc și să evităm brânzeturile grase, carnea roșie în exces și mezelurile grase: cârnați, salam, parizer, mortadella. Mare atenție, telemeaua este o brânză grasă. Deci tot ce înseamnă telemea, cașcaval, smântână ar trebui să nu mai facă parte din alimentația noastră, la fel și brânzeturile astea foarte procesate, care nu au beneficii nutriționale în mod real.

Și, bineînțeles, trebuie să mâncăm diversificat, adică să nu eliminăm grupe mari de alimente. Nemâncând toate grupele alimentare este destul de greu să-ți gestionezi foamea. Mai bine mănânci orez decât să mănânci prăjituri. E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta”, a precizat Cori Grămescu.

Cât sport trebuie să facem săptămânal pentru a avea o viață lungă 

De asemenea, este foarte important să facem sport constant, spune Cori Grămescu. 150 de minute de antrenament moderat pe săptămână contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, a rezistenței la insulină și susțin sănătatea și mobilitatea pe termen lung. 

„150 de minute de antrenament fizic moderat în fiecare săptămână sunt foarte importante pentru sănătate, pentru că acest prag de 150 de minute de sport pe săptămână ne ferește de boli cardiovasculare, de rezistență la insulină, pe noi femeile ne ferește de osteoporoză și la nivelul întregii populații, dacă ne menținem activ fizic avem șanse mult mai mari să fim mobili în partea a treia a vieții, după vârsta de 60 de ani, când problemele de articulații, incapacitatea de a te ridica și de a te mișca cu ușurință creează realmente o dizabilitate fizică despre care se vorbește mult prea puțin”, a mai spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel