Există o cauză posibilă de apariție a cancerului pe care noi o putem modifica. Prof. Irinel Popescu: Inițial nu am vrut să cred, părea că nu are legătură cu ce învățam noi

Profesorul Irinel Popescu, captură video YouTube
Descriere foto: Profesorul Irinel Popescu, captură video YouTube

Profesorul Irinel Popescu a vorbit despre o posibilă cauză mai puțin știută a apariției cancerului.

Depresia și supărările nu ne fac bine. Nu doar că ne schimbă starea de spirit, dar ne pot pune și viața în pericol. Și acum nu ne referim la faptul că depresia ne poate duce la suicid, ci la faptul că depresia și tristețea aferentă pot conduce la cancer. Și ține de fiecare dintre noi să schimbăm acest factor favorizant în apariția cancerului. Atunci când suntem triști sau avem depresie putem cere ajutor de specialitate.

Există anumite conexiuni complexe între sănătatea mintală și starea fizică a unei persoane, care pot influența susceptibilitatea la diferite boli, inclusiv cancerul.

Stresul cronic și depresia pot afecta sistemul imunitar și capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a altor afecțiuni. Un sistem imunitar slăbit poate, în teorie, să permită celulelor canceroase să se dezvolte mai liber. Este important să înțelegem că relația dintre sănătatea mintală și cea fizică este complexă și poate fi influențată de o gamă largă de factori, cum ar fi genetica, stilul de viață, factorii de mediu și predispozițiile individuale.

Profesorul Irinel Popescu a fost întrebat dacă este adevărat că supărarea „se așează” la ficat. Renumitul medic a zis că tristețea „se așează” mai degrabă la inimă.

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 17 aug 2023, 12:09 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience