Eurovision 2022: Kalush Orchestra va merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

Data publicării:
Kalush Orchestra, foto Instagram
Descriere foto: Kalush Orchestra, foto Instagram

Grupul ucrainean Kalush Orchestra, câştigătorul ediţiei Eurovision 2022, intenţionează să meargă în turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armata ucraineană care continuă să opună rezistenţă forţelor ruse la peste 80 de zile după invazia Rusiei în Ucraina, a anunţat marţi trupa

După ce au câştigat Eurovision 2022 sâmbătă seară în oraşul italian Torino, cu piesa "Stefania", membrii trupei Kalush Orchestra au spus că această victorie "este pentru fiecare ucrainean".

Solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă televizată din oraşul Lviv, vestul Ucrainei, că trupa va anunţa în curând pe Instagram unde va merge în turneu.

"La fiecare spectacol vom colecta fonduri pentru nevoile armatei" ucrainene, a spus el.

Psiuk a afirmat că speră ca Ucraina să găzduiască ediţia Eurovision 2023 şi le-a mulţumit apărătorilor combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene din Mariupol, pentru curajul de a rezista atât de mult timp.

Circa 265 de combatanţi ucraineni, care erau baricadaţi la oţelăria Azovstal, s-au predat forţelor ruse, însă un consilier prezidenţial ucrainean a declarat că rezistenţa lor a schimbat cursul războiului, notează Agerpres.

 

Ucraina va emite un timbru special pentru a marca victoria de la Eurovision 2022

 

Poşta din Ucraina intenţionează să lanseze cât de curând posibil o emisiune filatelică specială pentru a marca succesul reprezentanţilor ucraineni la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

Trupa ucraineană Kalush Orchestra a devansat detaşat ceilalţi 24 de participanţi la competiţia Eurovision datorită numărului fără precedent de voturi primite din partea telespectatorilor din toată Europa.

Designul timbrului va fi stabilit de un comitet artistic, a anunţat duminică pe Facebook directorul Poştei ucrainene, Igor Smelianski, adăugând că speră ca procesul să se desfăşoare într-un ritm accelerat.

Oficialii ucraineni au promis că ţara lor va găzdui ediţia Eurovision de anul viitor în pofida conflictului în desfăşurare.

În prezent, Ucraina nu ar putea găzdui o astfel de competiţie, întrucât pe teritoriul ţării a fost decretată legea marţială, care nu permite desfăşurarea unor evenimente majore. Interdicţii de circulaţie pe timp de noapte sunt de asemenea în vigoare. Nu se întrevede încă sfârşitul conflictului armat cu Rusia.

Ultimii doi câştigători ai Eurovision din partea Ucrainei - cântăreţele Ruslana şi Jamala - au fost de asemenea omagiate prin câte o emisiune specială de timbre.

 

Recent, Poşta ucraineană a înregistrat un succes cu un timbru dedicat soldaţilor ucraineni de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, care au refuzat să se preda unei nave de război ruse.
Igor Smelianski a publicat o propunere de design a viitorului timbru, care conţine mesajul ''Help Mariupol - Help Azovstal'', un ecou al apelului lansat de solistul Oleg Psiuk sâmbătă seară pe scena concursului Eurovision desfăşurat în Torino.

 Solistul a declarat că trupa Kalush Orchestra intenţionează să vândă la licitaţie trofeul Eurovision şi să doneze suma încasată Ucrainei şi Forţelor Armate ale Ucrainei, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel