Eurovision 2022. 45 de piese intră în cursa pentru un loc în finala Selecției Naționale. Lista semifinaliştilor

Data actualizării: | Data publicării:
Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, foto Facebook
Descriere foto: Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, foto Facebook

Televiziunea Română a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022, după închiderea sesiunii de contestaţii.

45 de piese intră în cursa pentru un loc în finala Selecției Naționale

Semifinala va avea două etape și se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în direct și în exclusivitate la TVR

 

Lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022, după închiderea sesiunii de contestaţii.

„Conform regulamentului, artiștii au avut posibilitatea să depună contestații în termen de maxim 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecției.
Organizatorii au primit patru contestații: E-an-na – „Malere”; Renate Grad – „Still alive”; SAVE – „Deep water”; Ioana Popescu – „Between two rains”.
Comisia de analiză a contestațiilor este formată din Cristian Faur, președintele juriului Selecției Naționale, Liana Elekeș și Gabriel Scîrlet, regizori muzicali cu o îndelungată experiență in Eurovision .
La finalul analizei contestațiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului național. Celelalte trei contestații au fost respinse”, transmit organizatorii pe rețelele de zocializare.


Compozitori din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor întâlni în prima etapă a Selecției Naționale, potrivit eurovision.tvr.ro.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, jurații ediției din acest an, au decis ca următoarele piese (în ordine alfabetică) să intre în Selecţia Naţională:


Semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2022

 

Aldo Blaga - Embers

Alex Parker & Bastien - All this love

Alexa - Hoodies and cold nights

Alina Amon  - Without you

ANA  - Youngster

Andra Oproiu - Younique

Andrea Stocchino - Avere paura

Andrei Petruş - Take me

ARIS - Do Svidaniya

Ayona - Let me come to you

Barbara -  Hypnotized

Bogdan Dumitraş  - Sign

Carmen Trandafir - Măşti

Cezar Ouatu - For everyone

Ciro De Luca -  Imperdonabile

Cream, Minodora şi Diana Bucşă - România mea

Dan Helciug - 241

Dora Gaitanovici - Ana

E-an-na - Malere

Eliza G - The other half of me

Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina

FABI - That way

Forţele de muncă - Hai afară, frate!

Gabriel Basco - One night

Giulia-Georgia - Fiind your way

Ivel - Neverending

Jessie - Regret

Kyrie Mendél - Hurricane

Letiţia Moisescu - Mirunica

Leyah - I'll be fine

Mălina - Prisoner

Miryam - Top of the rainbow

MØISE - Guilty

Oana Tăbultoc - Utopia

Olivia Miheţ - Fragile

Othello - You're worthy

Outflow - Running in circles

PETRA - Ireligios

Roberta-Maria Popa  - Indigo

Romeo Zaharia - Until the fight

Seeya - Save me

Sophia - Beautiful lies

Stelian - Remember

VANU - Never give up

Vizi- Sparrow

WRS - Llamame


Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

 

Regulamentul Selecţiei Naţionale pentru desemnarea reprezentantului ţării noastre la Eurovision a revenit la formatul din anul 2019, artişti autohtoni precum şi mulţi compozitori şi interpreţi din străinătate intrând în competiţie pentru şansa de a participa, sub culorile ţării noastre, la faza internaţională a concursului.

"Mă bucur că numeroşi artişti, români şi străini, au răspuns pozitiv provocării pe care am lansat-o şi le mulţumesc pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Cred că juriul va avea o sarcină deloc uşoară în următoarele două zile, când va decide semifinaliştii ediţiei din acest an. (...) Au revenit solişti şi compozitori care au mai reprezentat România la Eurovision, cu experienţă la această competiţie, însă avem şi artişti noi, consacraţi sau mai puţin cunoscuţi, care au posibilitatea de a câştiga un loc pe scena celui mai mare concurs de profil din lume. Este o şansă reală pentru toţi", a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiştii care vor juriza preselecţia din acest an. Ei vor forma juriul de specialişti la toate fazele Selecţiei Naţionale, de la etapa preselecţiei până în marea finală.

Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În show-ul semifinalei, juriul şi publicul vor alege doar zece piese pentru marea finală.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului 2022, pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când se va decide numele reprezentantului României în competiţia internaţională.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

41 de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional. Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite, notează Agerpres.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). 


Mihai Trăistariu nu mai participă la Eurovision 2022

 

Deși anunțase că își va încerca din nou norocul la Eurovision, Mihai Trăistariu spune că a renunțat la idee, din cauză că nu a găsit o melodie potrivită.


„Nu am reușit să găsesc o piesă bună în două săptămâni. Este greșit cum procedează TVR! M-am și ciondănit cu Dan Manoliu, care e șeful delegației, nu și anul acesta, care a zis că am timp un an și nu trebuie să fac piesa în două săptămâni. Și am zis că da, dar anul trecut au trimis-o pe Roxen direct, iar noi degeaba ne făceam piese. Și atunci, artiștii nu s-au preocupat de Eurovision, nici eu. Și m-am trezit în postura de absent. Nu am găsit piesa AIA, deci din acest motiv absentez.
Legat de listă, m-am uitat și eu, că sunt fan și cunosc tot ce e pe acolo. N-au apărut piesele, am auzit doar vreo 10. Totul ține de piesă, așa că nu ține de câte vizualizări ai pe YouTube. Ține de prestația ta live din concurs. Din ce am ascultat, nu e nimic care să poată să câștige. Niciuna nu răsare!”, a declarat Mihai Trăistariu pentru CanCan.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel