„Este coșmarul oricărui actor”. Monica Davidescu, momente de panică în timpul unui spectacol: „Spectatorul a crezut că așa este scenariul”

Data publicării:
Monica Davidescu, captura video YouTube
Descriere foto: Monica Davidescu, captura video YouTube

Monica Davidescu a trecut prin momente de panică, în urmă cu ceva timp, când s-a confruntat cu cel mai mare coșmar al unui actor. 

Monica Davidescu spune că i s-a întâmplat să se confrunte cu coșmaruri în care se află pe scenă și își uită replica. Dacă la astfel de situații, trezirea din somn spulberă orice emoție, în realitate, pe scenă, artista spune că lucrurile nu sunt deloc simple. În cei 25 de ani de carieră, actrița mărturisește că a avut și momente de panică, pe scenă, în care a uitat textul. 

 

VEZI ȘI: Aurelian Temișan, SECRETUL căsniciei cu Monica Davidescu: "Asta este o parte din reușită și din longevitatea relației" / EXCLUSIV


„Este coșmarul oricărui actor. Cred că am avut două vise de-a lungul acestor ani, în care am visat că am uitat replica și m-am trezit cu niște bătăi de inimă absolut groaznice și cu o sperietură de am zis Slavă Cerului că visez”,. (...) O dată chiar mi s-a întâmplat la text în versuri, acolo a fost foarte dificil. Cred că eram obosită, nu eram nici la începutul spectacolului, pentru că în repetițiile generale uneori mai uiți, dar de aceea este sufleorul. Eram la Visul unei nopți de vară, la Sala Amfiteatru, unde sufleorul stătea în spate, într-o culisă, și era destul de greu să o auzi, era foarte greu. Deci am uitat, era un blank total. Am stat o secundă, care a părut o oră pentru mine, mi-am schimbat mișcarea, m-am îndreptat către zona în care era sufleorul, m-am agitat puțin în mișcare, a spus o vorbă pe care nu am înțeles-o bine și apoi a venit dintr-odată replica. Nu a durat mai mult de 10 secunde, spectatorul a crezut că așa este scenariul, că așa e mișcarea, că așa trebuie să se ambaleze personajul. Vreau să spun că acele 10 secunde au însemnat pentru mine o oră și am avut după aceea senzația că s-a lungit spectacolul, că am greșit enorm.


Când am avut prima ieșire și m-am schimbat, am întrebat sufleorul: ce a fost acolo? Dar stai liniștită că ți-ai revenit, nu a durat. Cum 10 secunde? Că am avut senzația că am stat o oră fără replică. Deci așa mult se dilată timpul. Cred că e frica noastră a actorilor să nu uităm vorbele în scenă. Uneori e mai simplu când ai text în proză, pentru că acolo nu pierzi ideea și dacă nu spui exact cuvântul acela, poți să găsești un sinonim și să te duci mai departe”, a dezvăluit Monica Davidescu pentru Impact.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel