"Eram puțin speriat de ce am găsit aici". Motivul pentru care Chef Hadad s-a mutat în România: Provocarea a fost imensă

Data publicării:
Sursa foto: Facebook Joseph Hadad
Descriere foto: Sursa foto: Facebook Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad a vorbit despre momentul în care a decis să se mute în România. Acesta a mărturisit că a fost speriat de ce a găsit aici.

"Pe când eram Executive Chef la King David, s-a organizat o nuntă mare, cu peste 800 de persoane, în grădină. Printre invitați a fost și proprietarul Casa Vernescu. Așa a început dialogul, în 1994. După un an și jumătate de la primul nostru dialog, au deschis Casa Vernescu, iar eu am venit în vizită pentru trei zile. Au încercat să mă convingă oferindu-mi tot ce se putea la acele vremuri, însă eram puțin speriat de ce am găsit aici.

"Provocarea a fost imensă"

 

Totuși, în 1995, pe când se organiza prima nuntă la Casa Vernescu, am fost invitat și rugat să mă ocup de acest eveniment, întrucât trebuia să aibă un ecou răsunător. Am acceptat propunerea și am venit aici timp de patru zile, să organizez meniul pentru nunta unui australian. Când am venit, nu exista nimic. Am făcut o listă de materie primă, înainte de a veni, și am adus aproape tot din Israel. Am simțit atunci că piața era cu potențial mare, fiind destul de slab dezvoltată pe zona de gastronomie fină, iar pentru mine provocarea a fost imensă", a spus chef Hadad, într-un interviu pentru viva.ro.

"Îmi place să fiu înconjurat de oameni, despre asta este și mâncarea, de fapt. Am și în online o comunitate unită, oameni pasionați de bucătărie, curioși, care vor să afle cât mai multe lucruri. Cu drag, când îmi permite timpul, stau de vorbă cu ei și fac videouri unde le împărtășesc câteva lucruri din experiența mea. Îmi face plăcere să fiu aproape de ei. Asta o să vedeți și la "MasterChef" – le voi da sfaturi concurenților, le voi arăta tehnici care să-i ajute în bucătărie, dar depinde doar de ei dacă le vor pune în aplicare", a mai spus chef Hadad.

Drama care i-a marcat viața

 

Chef Joseph Hadad și-a pierdut soția în urmă cu 15 ani și a trebuit să aibă singur grijă de cei trei copii ai săi. 

În urmă cu 15 ani, soția lui Joseph Hadad s-a stins din viață, în urma unei lupte grele cu o boală nemiloasă, la puțin timp după ce a născut-o pe mezina familiei. La vremea aceea, cunoscutul bucătar și-a vândut toată averea în încercarea de a-și salva soția. Inițial, boala a regresat și părea că femeia s-a vindecat, însă maladia a reapărut. Niciun tratament nu a reușit să dea rezultate, iar Joseph Hadad a rămas văduv. Rămas singur, el a avut de înfruntat o nouă prococare: aceea de a crește singur cei trei copii. 

Citește mai departe>>



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Constantin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel