Jocurile video, în spatele masacrului din Serbia. Gabriel Diaconu: Pasiunea pentru jocuri video ar putea explica violența extremă. Duce la epuizarea dopaminergică a creierului

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

În ultimii ani, industria jocurilor video a înregistrat o dezvoltare semnificativă din punct de vedere financiar și al numărului de locuri de muncă disponibile, care variază de la dezvoltatori și scenariști până la ilustratori de personaje. În ciuda beneficiilor pe care jocurile video le pot aduce, există mulți oameni care atrag atenția asupra impactului negativ pe care acestea îl pot avea asupra sănătății mintale, conducând la dependență sau, în cazuri dramatice, la evenimente precum cel petrecut miercuri în capitala Serbiei, unde un copil de 13 ani a omorât un profesor și opt copii.

Industria jocurilor video s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, atât în privința financiară, cât și a locurilor de muncă, de la dezvoltator, la scenarist sau ilustratorul de caractere. Deși jocurile video pot aveam beneficii, sunt multe voci care atrag atenția cu privire la modul în care jocurile video pot afecta sănătatea mintală, ducând la dependența de acestea sau în cazuri dramatice, la situații precum cea petrecută, miercuri, în capitala Serbiei, unde un copil de 13 ani a ucis un profesor și 8 copii.

Jocurile video și sănătatea mintală

Îm privința dependenței de jocurile video nu este vorba doar de paranoia din cauza problemei reale pe care o reprezintă aceasta, la nivel mondial, ci și de aspecte care țin de sănătatea mintală, notează Forbes.

Astfel, dependenții de jocuri video se confruntă cu:

- stimă de sine scăzută

- depresie

- lipsă de motivare

- anxietate.

 

Citește mai multe pe DC Medical. 

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel