Emmy 2021: Va câştiga serialul Netflix ''The Crown'' cea mai importantă categorie la gala de duminică?

Data publicării:
The Crown, foto Facebook
Descriere foto: The Crown, foto Facebook

Netflix are şanse serioase anul acesta să câştige cea mai râvnită categorie în cadrul galei Primetime Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, dacă serialul său ''The Crown'' va reuşi să facă faţă duminică seară asaltului soldaţilor Stormtroopers din producţia Disney ''The Mandalorian'', inspirată din universul Star Wars,

Deşi Netflix a revoluţionat televiziunea odată cu lansarea platformei sale în 2007, nu a câştigat niciodată până în prezent trofeul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic şi nici premiul pentru cel mai bun serial de comedie sau miniserie.

 

'''The Crown' pare în sfârşit pe punctul de a-şi trăi momentul de glorie'', a declarat pentru AFP Clayton Davis, jurnalist specializat în premii şi recompense cinematografice pentru revista Variety, publicaţie de referinţă în materie de divertisment.

''Va fi prima victorie importantă pentru serialele Netflix'', a prezis acesta.

În afara ''The Crown'', care trasează într-o manieră romanţată istoria familiei regale britanice şi care, în cel de-al patrulea sezon, prezintă mariajul zbuciumat dintre Diana şi Charles, Netflix se mai bazează duminică şi pe ''The Queen's Gambit'', serial ce a determinat o explozie a înscrierilor la cluburile de şah, notează Agerpres.


Producţia, devenită un adevărat succes planetar, cu Anya Taylor-Joy în rolul unui geniu al turneelor de şah, este considerată favorită în categoria miniseriilor (care nu sunt create pentru a dura mai mult de un sezon).

Gigantul din domeniul serviciilor de conţinut video la cerere vine la premiile la Emmy şi cu ''Bridgerton'', un serial de epocă, precum şi cu un documentar pe teme de mediu realizat de neobositul David Attenborough.

''Suntem în sfârşit pe punctul de a asista la succesul Netflix. Platforma s-a descurcat mereu bine la nominalizări, dar niciodată la palmaresul final'', a subliniat Pete Hammond, editorialist în cadrul publicaţiei de specialitate Deadline. ''Este un moment decisiv pentru ei'', a mai spus acesta.

O surpriză ar putea veni din partea Disney+, platformă de streaming lansată în urmă cu doi ani de compania numărul unu mondial în domeniul divertismentului, care are în portofoliu personaje de succes din universul Star Wars şi din cel al supereroilor Marvel.

Captând interesul publicului american, serialul ''The Mandalorian'' se află în fruntea nominalizărilor alături de ''The Crown'' (24 fiecare).

''Distractivă şi elegantă''

Un alt ''intrus'' pe care anumiţi experţi mizează în categoria cel mai bun serial dramatic este ''Pose'', avându-l drept protagonist pe Billy Porter, care documentează cultura balurilor gay din New York în anii 1980 şi în cadrul căruia Elton John şi-a făcut o apariţie surpriză.

Disney+ are un potenţial avantaj în categoria miniseriilor cu foarte inventiva producţie ''WandaVision'', care a entuziasmat critica de specialitate.

În cadrul aceleiaşi categorii concurează ''Mare of Easttown'' , un alt succes de critică, având-o pe Kate Winslet în rolul unei poliţiste blazate, precum şi producţia britanică ''I May Destroy You'', care vorbeşte despre consecinţele unui viol.

La capitolul seriale de comedie, a fost nominalizat ''Ted Lasso'' (Apple TV+), care a mai obţinut o nominalizare în categoria cel mai bun actor în rol principal pentru Jason Sudeikis, în rolul unui antrenor de fotbal american total depăşit de situaţie după ce preia comanda unei echipe engleze de fotbal.

Anul trecut, când nu exista un vaccin disponibil împotriva coronavirusului, ceremonia decernării premiilor Emmy a fost virtuală, câştigătorii mulţumind pentru trofeele primite prin videoconferinţă din propriile domicilii.

Cea de-a 73-a ediţie marchează revenirea la normalitate, cu o ceremonie desfăşurată în aer liber la Los Angeles, la care vor participa circa 500 de invitaţi, selectaţi cu mare grijă şi deţinători ai unui certificat de vaccinare.

''Îmbolnăvirea unui grup de celebrităţi atât de selecte nu face parte din program", a spus glumind Ian Stewart, producătorul ceremoniei, promiţând, în ciuda tuturor obstacolelor, o ''festivitate distractivă şi elegantă'', a declarat acesta pentru Variety.

Pandemia şi restricţiile impuse de Statele Unite călătorilor din diferite ţări complică organizarea, iar unele vedete din străinătate, aşa cum este echipa ''The Crown'', va trebui să urmărească ceremonia prin satelit de la Londra.

Chiar dacă multe vedete sunt aşteptate să ia parte la ceremonia de duminică, alte celebrităţi, cum ar fi Jennifer Aniston, nominalizată pentru programul special care reuneşte distribuţia serialului ''Friends'', au decis să nu participe din motive sanitare, în timp ce capacitatea redusă a spaţiului de desfăşurare a limitat totodată numărul invitaţilor.

''Va avea un aer puţin diferit. Ţin pumnii ca să fie ultimul show 'hibrid' la care asistăm'', a spus Clayton Davis.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel