Emily Blunt se alătură distribuţiei unui film despre bomba atomică, regizat de Christopher Nolan

Data actualizării: | Data publicării:
Emily Blunt, foto Instagram
Descriere foto: Emily Blunt, foto Instagram

Actriţa britanică Emily Blunt s-a alăturat distribuţiei următorului film al regizorului Christopher Nolan, intitulat "Oppenheimer", care prezintă povestea lui Robert Oppenheimer, considerat "părintele" bombei atomice.

Potrivit unei informaţii publicate de site-ul Deadline, Emily Blunt va juca rolul soţiei lui Robert Oppenheimer, care, la rândul său, va fi interpretat pe marele ecran de Cillian Murphy, unul dintre actorii preferaţi ai regizorului Christopher Nolan.

Cineastul şi Universal Studios doresc să lanseze acest film pe 21 iulie 2023.

Filmul "Oppenheimer" are la bază cartea "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer", recompensată cu premiul Pulitzer în 2005 şi scrisă de Kai Bird şi Martin J. Sherwin.

Va fi pentru a doua oră când acţiunea unui film al regizorului Christopher Nolan se petrece în cel de-Al Doilea Război Mondial, după succesul înregistrat de cineastul americano-britanic cu lungmetrajul "Dunkirk" (2017).

Christopher Nolan este considerat unul dintre cei mai influenţi regizori din secolul al XXI-lea, datorită unor filme ca "Inception" (2010), "Interstellar" (2014) şi trilogia "Batman", formată din lungmetrajele "Batman Begins" (2005), "The Dark Knight" (2008) şi "The Dark Knight Rises" (2012).

Cel mai recent film al său este "Tenet", care a fost lansat în vara anului 2020, în pofida situaţiei create de pandemia de coronavirus, când cele mai multe cinematografe erau închise în întreaga lume.

"Tenet", un thriller de spionaj complex care intersectează planuri temporale, a obţinut încasări de 364 de milioane de dolari, o cifră scăzută pentru o superproducţie de acest gen şi care a dus la o rupere a relaţiilor contractuale dintre Christopher Nolan şi studioul Warner Bros.

Cineastul britanic a colaborat mulţi ani cu studioul Warner Bros, dar s-a opus lansării simultane a acelui film în cinematografe şi pe platforma HBO Max, ca măsură de urgenţă în contextul pandemiei de coronavirus.

După întreruperea colaborării cu Warner Bros, regizorul Christopher Nolan a anunţat că îşi va lansa următoarele filme sub egida studioului Universal Pictures, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel