Emilia Popescu și-a schimbat destinul. A lăsat pianul pentru teatru: M-a dus mama pe platoul de filmare la „De ce trag clopotele, Mitică?”

Data publicării:
Emilia Popescu, foto Facebook
Descriere foto: Emilia Popescu, foto Facebook

Emilia Popescu este astăzi una dintre cele mai apreciate actrițe. Puțini știu însă că viața artistei trebuia să fie alta, de muzician.

Emilia Popescu visa în copilărie să ajungă o pianistă faimoasă și să meargă în concerte alături de fratele ei care e violoncelist. La 14 ani, viața artistei s-a schimbat radical, în momentul în care a luat decizia să lase muzica pentru actorie. Vrăjită de lumea decoperită pe platourile de filmare, tânăra Emilia a știut atunci că acesta este destinul ei. 

 


 „La 14 ani, m-a dus mama pe platoul de filmare la „De ce trag clopotele, Mitică?”, filmul lui Pintilie. Ea se ocupa de scena balului din film. (Mama Emiliei Popescu, Malu Iosif, este o faimoasă balerină și coregrafă n.r.) Și atunci m-am hotărât. Până atunci, mă gândeam că o să mă fac pianistă, să cânt alături de fratele meu, care e violoncelist, să mergem împreună în turnee…”, a declarat Emilia Popescu pentru formulaas.ro.

Rolul care a marcat-o

 

Emilia Popescu a dezvăluit și modul inedit prin care a ajuns să joace în celebrul film „Moromeții”, în rolul Ilincăi.


„Una dintre întâlnirile care m-au marcat este cunoscută, cred: Florian Pittiș, Moțu, este „părintele” meu în teatru, mama și tata la un loc. A și fost asistent la clasa noastră un an și jumătate, ulterior a venit Florin Zamfirescu. Moțu chema toți marii actori să ne vadă examenele din facultate. Așa m-a văzut domnul Rebengiuc, în anul întâi, și i-a zis lui Stere Gulea să mă ia în „Moromeții”.”, a declarat actrița pentru sursa precizată mai sus.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel