Elon Musk, în România. Ce este Sindromul Aspreger de care suferă miliardarul

Data publicării:
captură video Youtube/ TED
Descriere foto: captură video Youtube/ TED

Elon Musk a ajuns în România, la Brașov, acolo unde va petrece de Halloween. Cel mai bogat om al planetei suferă de Sindromul Asperger.

lon Musk, cel mai bogat om al planetei, a ajuns la Brașov, unde a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere de Halloween. Elon Musk suferă de Sindromul Asperger. 

În urmă cu câțiva ani, Elon Musk, a explicat în ce mod i-a afectat Sindromul Asperger viața. Miliardarul Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a dezvăluit că are sindromul Asperger, o formă de autism. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Saturday Night Live (SNL), în urmă cu un an, relatează BBC.

”Nu am întotdeauna suficientă intonație sau variație în vorbire, ceea ce mi se spune că este bine pentru o mare comedie. În realitate fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger gazdă a SNL. Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Pentru oricine s-a simțit ofensat, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”, a spus Elon Musk la acel moment. 

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o formă de autism, fiind denumit după pediatrul austriac Hans Asperger, care l-a descoperit în anii ’40 ai secolului XX. Persoanele diagnosticate cu sindromul Asperger se confruntă cu următoarele probleme:

- comportament repetitiv

- vorbire întârziată și vocabular sărac

- incapacitate sau dificultăți de a percepe limbajul verbal sau non-verbal, având nevoie de mai mult timp pentru procesarea informației

- dificultăţi semnificative în ceea ce priveşte interacţiunea socială

- dificultăți în a-și exprima sentimentele în modul convențional

- sunt mai empatici și conștienți emoțional decât persoanele care nu au probleme de autism

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel