Elizabeth Hurley, avertisment pentru toate femeile: A fost diagnosticată când nimeni NU vorbea despre asta. Îi era jenă să vorbească chiar și cu medicul ei. Era subiect TABU

Data publicării:
Elizabeth Hurley, foto Instagram
Descriere foto: Elizabeth Hurley, foto Instagram

Ce sfat important are Elizabeth Hurley pentru toate femeile. Celebra actriță a tras un semnal de alarmă.

Elizabeth Hurley, celebră actriţă şi model, acordă o atenţie aparte nu numai modului în care arată, ci și sănătății în special. 

Ajunsă la vârsta de 57 de ani, Elizabeth Hurley le sfătuieşte pe femei să îşi facă o mamografie regulat după vârsta de 40 de ani. 

Aceasta este de părere că ar trebui ca acest subiect al prevenției să fie luat mult mai în serios, iar femeile să conștientizeze cu adevărat gravitatea situației. 

Astfel, Elizabeth Hurley vrea ca toate femeile să conştientizeze cancerul de sân şi vrea să le determine să îşi facă periodic analize prin care această boală să fie depistată la timp. 

 

Actrița este implicată într-o campanie privind conştientizarea cancerului la sân şi aminteşte că bunica sa a murit de această boală, într-o perioadă în care discuţiile despre cancerul mamar erau tabu. 

“A fost diagnosticată într-un moment în care nimeni nu vorbea despre asta. Ea nu ne-a spus că a fost bolnavă timp de un an”, a declarat vedeta pentru People. 

În plus, ea a adăugat că a fost “diagnosticată într-un moment în care îi era jenă să vorbească chiar și cu medicul ei. A fost doar un subiect tabu”.

Elizabeth Hurley a început să îşi facă regulat mamografii după vârsta de 40 de ani. Totodată, vedeta a mai completat că toate fetele adolescente ar trebui învăţate de medic cum să-şi verifice periodic sânii.

 

De ce să faci mamografie doar după vârsta de 40 de ani?

Până la vârsta de 40 de ani, investigația de rutină în cancerul de sân este ecografia mamară. 

După această vârstă, se recomandă examinarea mamografică, deoarece se schimbă textura sânului.

O mamografie este o radiografie a sânului. Medicii folosesc o mamografie pentru a căuta semnele timpurii ale cancerului de sân. Mamogramele regulate sunt cele mai bune teste pe care le au medicii pentru a depista cancerul de sân la timp, uneori cu până la trei ani înainte ca acesta să poată fi simțit, potrivit CDC.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel