Carbohidrații, prieteni sau dușmani. Cât de importanți sunt în dietă

Data actualizării: | Data publicării:
Elena Pogurschi, interviurile spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Elena Pogurschi, interviurile spectacola

Lector univ.  Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a vorbit la  Interviurile Spectacola despre CARBOFOBIE

Carbohidrații reprezință o categorie  de alimente care de foarte multe persoane este considerată inamicul siluetei. Multe persoane decid să renunțe și să scoată din alimentație carbohidrații ca să ajungă la  silueta mult visată, însă consultantul nutriționist, Elena Pogurschi spune că nu este tocmai cea mai înțeleaptă alegere.

”Evitarea carbohidraților până la lipsa completă a acestora din hrană și declanșarea acestui fenomen începe în America în anul 2002. (...)O dietă poate să fie eficientă pentru pierderea în greutate și menținerea unui stil de viață sănătos. Ulterior au apărut tot felul de diete, care restricționau carbohidrații, care se bazau doar pe proteine. Procesul de slăbire ar trebui să fie unul sănătos, bazat pe o alimentație moderată și care să îi de cezarului ce este al cezarului. Trebuie să face o distincție pentru că așa cum ați mai auzit există carbohidrați buni și carbohidrați răi”.

Întrebată daca putem funcționa corect fără aceste alimente, Elena Pogurschi a răspuns:

”Nu, nu putem să funcționăm corect fără niciunul dintre cei trei macronutrienți dietei noastre. Motiv pentru care trebuie să avem o moderație și să gândim care sunt carbohidrați buni și care sunt cei răi, și să alegem ce este bun pentru ogranismul nostru”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel