Ela Crăciun a trecut de la prima serbare de grădiniță, la Balul Bobocilor, într-o singură zi

Data publicării:

Atunci când nu prezintă emisiunea sa tv, nu scrie cărți de parenting sau de rețete, Ela Crăciun este o mamă devotată pentru cei trei copii ai săi de vârste diferite, ceea ce la final de an școlar se traduce în multiple festivități pe cât de variate, pe atât de emoționate pentru ea. 

Așa se face că Ela Crăciun a fost la prima serbare de la grădiniță a mezinului său, Nicholas, în vârstă de doar 3 ani, în aceeași zi în care și-a condus primul născut, pe Bibi (16 ani), la Balul Bobocilor. Săptămâna a continuat în forță și cu piesa de teatru interpretată de unica sa fiica, Alesia, în vârstă de 10 ani.

,,Am avut o perioadă plină de emoții și am trecut prin toate evenimentele posibile la final de an școlar. De la primul Bal al Bobocilor pentru Bibi, unde a ieșit Mister Farmec, la prima serbare din viața lui Nicho, unde care a avut rolul unui Păienjenel. S-a descurcat foarte bine, și-a învățat bine rolul și a fost pur și simplu minunat! Apoi am avut premierea lui Bibi, care a luat anul acesta Mențiune cu nota 9,52 și sunt foarte mândră de el. Apoi serbarea Alesiei de final de an, unde s-au interpretat mai multe piese de Caragiale, iar ea a jucat în Domnul Goe și a fost Mam’Mare. La fiecare eveniment de genul acesta am extrem de mari emoții și bineînțeles că de fiecare dată am lacrimi în ochi.”, a declarat emoționată Ela Crăciun.

Întrebată adeseori ori care este secretul unei cariere de succes și al unei familii perfecte, Ela Crăciun a fost mereu de părere că indiferent cât de ocupată este cu activitățile sale profesionale, la finalul zilei, contează să petreacă și puținul timp rămas cu cei dragi si să le ofere atunci atenția sa completă și toată dragostea sa. ,,Sunt zile în care mă aflu într-o alergătură continuă, însă chiar și atunci copiii și familia sunt mereu cu mine, în gândul și în inima mea. Suntem o familie normală, care nu are pretenția de a fi perfectă, însă ne iubim foarte mult și suntem cei mai importanți unii pentru ceilalți”, a concluzionat Ela Crăciun.

Ela Crăciun a trecut prin clipe de groază la nașterea primului ei copil


Cu toate că este una dintre cele mai influente prezențe din zona de parenting, Ela Crăciun a trecut prin clipe demne de filmele de groază, la nașterea primului său copil, Alex. Nimic nu avea să prevestească ce a urmat, atunci când prezentatoarea tv, la vremea respectivă în vârstă de doar 23 de ani a cerut să își vadă pentru prima dată copilul.

Lipsa de profesionalism a cadrelor medicale cu care a intrat în contact, în primele clipe de la naşterea primul său născut, a avut un impact copleşitor asupra Elei Crăciun, care a fost convinsă ca fiul ei avea grave probleme de sănătate. 

,,Deși nașterea în sine a decurs fără niciun fel de complicație, am avut în următoarele ore parte de o experiență foarte dureroasă pe care aleg să o povestesc tocmai pentru a da putere și altor mămici care ar putea trece prin asta. Pentru că am născut destul de târziu, aproape de miezul nopții, mi-au arătat puțin bebelușul după naștere, apoi l-au luat și l-au dus la secția de neonatologie, urmând să mi-l aducă înapoi a doua zi. 
A doua zi, deja se făcea ora 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 și copilul nu mai venea. Am început să pun întrebări în stânga și în dreapta și am aflat că cei de la neonatologie au decis să îl bage peste noapte la terapie intensivă. Vestea a venit ca un șoc pentru mine, iar, în acel moment, grijile mele s-au amplificat cu 1000.”, a povestit Ela Crăciun despre clipele dureroase trăite imediat după naștere.

Totul a pornit de la o lipsă completă de comunicare a echipei medicale, care nu a informat proaspăta mămică despre starea noului său născut, ba mai mult a îngreunat procesul informării corecte a pacientei despre propriul său copil. O situație care ar fi putut fi evitată cu o minimă dovadă de empatie a ajuns să capete cote alarmante în ceea ce o privește pe Ela Crăciun.

 

,,Când se făcuse deja ora 14:00 și tot nu venea nimeni să-mi spună nimic, m-am dus la secția de neonatologie și stăteam pe la uși încercând să obțin niște răspunsuri. La un moment dat, mi s-a alăturat o altă mămică, care era în aceeași situație. Când, după lungi momente de așteptare, a ieșit cineva de la neonatologie, s-a dus glonț către persoana respectivă și a întrebat-o: „Ce se întâmplă cu copilul meu? Vreau să știu și eu!”. 

I s-a răspuns sec, rece, fără pic de empatie în glas: „dacă îți spun că are apă la creier e bine?”

Răspunsul, deși nu mi se adresa mie, m-a săgetat instant. M-am lipit de peretele de lângă mine ca să mă sprijin, dar simțeam cum mă scurg. Îmi repetam încontinuu în minte că poate și copilul meu e în aceeași situație și mi se ascunde adevărul.”, a completat Ela Crăciun vizibil marcată de această dureroasă amintire.

 

 Ela Crăciun este blogger de parenting, realizator TV și autorul a două cărți de succes pentru părinți "9 luni fără griji, 101 întrebari despre sarcină, cu răspunsuri de la specialiști" și "12 luni fără griji, 101 întrebări despre primul an de viață al bebelușului, cu răspunsuri de la specialiști". Prima carte a seriei de 101 întrebări a fost desemnată "Cea mai de succes carte despre sarcină lansată de o vedetă" la Gala Performanței și a Excelenței. Ela continuă să fie un lider în educarea părinților de bebeluși. Ea împărtășește zilnic experiența sa de mamă a trei copii, Nicholas (3 ani), Alesia (10 ani), Alex (15 ani) pe Facebook și Instagram.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel