Ela Crăciun, 10 sfaturi pentru proaspetele mămici. Cele mai mari provocări din primul an de maternitate și cum să le faci față

Data publicării:
Ela Crăciun, foto Instagram
Descriere foto: Ela Crăciun, foto Instagram

Ela Crăciun, prezentator TV și autor de cărți de parenting vine cu 10 sfaturi pentru viitoarele mămici, în exclusivitate pentru Părinți și Pitici. 

Ela Crăciun este blogger de parenting, realizator TV și autorul a două cărți de succes pentru părinți "9 luni fără griji, 101 întrebări despre sarcină, cu răspunsuri de la specialiști" și "12 luni fără griji, 101 întrebări despre primul an de viață al bebelușului, cu răspunsuri de la specialiști". De asemenea, ea este mama  a trei copii, Nicholas (4 ani), Alesia (11 ani), Alex (16 ani).

10 sfaturi pentru proaspetele mămici

Părinți și Pitici: Care ar fi cele mai mari temeri cu care se poate confrunta o mămică la prima naștere? Câte dintre acestea sunt reale, câte sunt rezultatul anxietății? 

Ela Crăciun: În primul rând, la prima naștere îți este frică de durere, de nașterea propriu zisă. Aș spune că fiecare naștere este unică. Eu, de exemplu, am avut parte de trei nașteri, dintre care două au fost foarte ușoare și una puțin dureroasă, însă m-am descurcat. Din fericire, putem apela acum la anestezie, la epidurală, gaz ilariant și cumva rezolvăm această frică de durere. Apoi este frica legată de ceea ce faci cu bebelușul când ajungi acasă, pentru că nu ai un manual de instrucțiuni pentru a folosi bebelușul. O tânără mămică trebuie să stea liniștită, pentru că în foarte scurt timp se va acomoda cu bebelușul și va avea impresia că îl are alături de ea dintotdeauna.

Citește continuarea pe părințișipitici.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel