Efectul tocurilor înalte purtate de femei asupra bărbaţilor. Stabilit ȘTIINȚIFIC

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Amanda Vick
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Amanda Vick

Cine altcinea ar fi putut realiza un astfel de studiu inedit, dacă nu cercetătorii francezi. S-au gândit, au întors problema pe toate părțile și au ajuns la concluzia că există un astfel de efect. 

Când e vorba de tocuri, mărimea chiar contează! Cel puţin aşa reiese din studiul mai puţin obişnuit, realizat de echipa condusă de Nicholas Guéguen, profesor la o universitate din Rennes.

Experimentul lor a fost cât de simplu, pe atât de relevant. Profesorul a demonstrat că bărbaţii sunt mult mai dispuşi să completeze un chestionar, când sunt opriţi pe stradă de o femeie care poartă pantofi cu toc înalt. Iar gradul de interes şi bunăvoinţă din partea bărbaţilor a crescut odată cu dimensiunea tocului.

Când femeia care le-a prezentat chestionarul de sondaj purta pantofi cu talpă plată, doar un sfert dintre cei 60 de bărbaţi abordaţi au acceptat să participe la sondaj. Atitudinea lor s-a schimbat chiar în cazul unui toc de numai cinci centimetri: 36 din 60 au acceptat să răspundă la întrebări. Când s-a ajuns la aproape zece centimetri, numărul bărbaţilor dornici să participe la sondaj a crescut brusc la 49. 

Alt experiment: bărbaţii au fost de două ori mai dispuși să înapoieze mănuşa unei femei, dacă aceasta purta pantofi cu tocuri înalte. 56 de bărbaţi din 60 au urmărit pe stradă o femeie care scăpase "din neatenţie" pe jos o mănuşă, mergând în faţa lor pe tocuri înalte de zece centimetri.

 

Citește continuarea pe DC Business. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel