Efectele ULEIULUI asupra sănătății. Ce este ACRILAMIDA

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Roberta Sorge
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Roberta Sorge

Cum putem limita consumul de ulei de floarea soarelui și ce efecte are acesta asupra sănătății?

În viață este important să folosim neajunsurile în avantajul nostru. Mulți dintre noi se află în situația în care merg la supermarket și nu mai găsesc ulei. Acest lucru este determinat de frica românilor și de dorința lor de a face provizii în situațiile tensionate și incerte. În loc să disperăm, putem folosi lipsa uleiului în beneficiul sănătății noastre și să alegem să gătim la cuptor sau la aburi.

Efectele nocive ale prăjelilor

Majoritatea dintre noi folosesc uleiul pentru a prăji diverse alimente. Acest mod de a găti are numeroase efecte nocive pentru sănătatea noastră. Alimentele prăjite au un nivel crescut de calorii, contribuie la creșterea în greutate și cresc riscul apariției anumitor boli. Mai mult decât atât, se pare că prăjelile creează dependență, iar creierul nostru va cere din ce în ce mai multe alimente prăjite.

În urma gătirii alimentelor la temperaturi foarte crescute se elimină o substanță toxică. Aceasta poartă numele de acrilamidă și conform healthline există asocieri între această substanță și diverse tipuri de cancer, precum: cancerul uterin, cancerul ovarian și cancerul de rinichi.

Totodată, pentru cei care folosesc uleiul de mai multe ori, trebuie specificat faptul că reutilizarea uleiului este extrem de nocivă pentru sănătate.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Uleiul de semințe negre, beneficii UIMITOARE pentru lupta cu kilogramele în plus

Semințele negre sunt cunoscute pentru numeroasele beneficii, precum stimularea sistemului imunitar, ameliorarea febrei și a reacțiilor alergice, acționând ca un antihistaminic, și la tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi pielea uscată, eczema și psoriazisul, potrivit healthdigest.com.


Dra cercetările au arătat de-a lungul timpului că uleiul de semințe negre poate ajuta, de fapt, la pierderea în greutate. Acesta poate fi administrat sub formă de ulei sau sub formă de capsule.


Într-un studiu din 2015 publicat în Food & Function, cercetătorii au efectuat studii clinice pe 90 de femei cu obezitate cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, timp de opt săptămâni. La finalul studiului, cercetătorii au constatat că femeile care au consumat ulei de semințe negre nu numai că au pierdut mai mult în greutate, dar nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL s-a îmbunătățit.


Un alt studiu din 2021 publicat în Journal of Food & Biochemistry a implicat administrarea de ulei de semințe negre la șobolani cu o dietă bogată în grăsimi și a dezvăluit că suplimentul poate fi folosit pentru a preveni și trata obezitatea și rezistența la insulină.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel