Uleiul de semințe negre, beneficii UIMITOARE pentru lupta cu kilogramele în plus

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto Unsplash/ CRYSTALWEED
Descriere foto: Sursa foto Unsplash/ CRYSTALWEED

Semințele negre au fost promovate de mii de ani pentru beneficiile terapeutice. Dar cum te ajută ele să scapi de kilogramele nedorite?

Semințele negre sunt cunoscute pentru numeroasele beneficii, precum stimularea sistemului imunitar, ameliorarea febrei și a reacțiilor alergice, acționând ca un antihistaminic, și la tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi pielea uscată, eczema și psoriazisul, potrivit healthdigest.com.


Dra cercetările au arătat de-a lungul timpului că uleiul de semințe negre poate ajuta, de fapt, la pierderea în greutate. Acesta poate fi administrat sub formă de ulei sau sub formă de capsule.


Într-un studiu din 2015 publicat în Food & Function, cercetătorii au efectuat studii clinice pe 90 de femei cu obezitate cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, timp de opt săptămâni. La finalul studiului, cercetătorii au constatat că femeile care au consumat ulei de semințe negre nu numai că au pierdut mai mult în greutate, dar nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL s-a îmbunătățit.


Un alt studiu din 2021 publicat în Journal of Food & Biochemistry a implicat administrarea de ulei de semințe negre la șobolani cu o dietă bogată în grăsimi și a dezvăluit că suplimentul poate fi folosit pentru a preveni și trata obezitatea și rezistența la insulină.


În ciuda acestor rezultate promițătoare, sunt necesare mai multe cercetări privind siguranța și eficacitatea pe termen lung a administrării uleiului din semințe negre pentru pierderea în greutate, notează Healthline.com. 


Un studiu din 2014 publicat în Jurnalul internațional de medicină preventivă a arătat rezultate mai bune în ceea ce privește pierderea în greutate cu o combinație de suplimente de ulei și exerciții aerobice, dar dimensiunea eșantionului a fost foarte mică (doar 20 de persoane) și s-a concentrat mai mult pe "parametrii lipidici", sau pe reducerea riscului de boli cardiovasculare, decât pe pierderea efectivă în greutate.


"Chiar dacă mecanismul de pierdere în greutate nu este pe deplin înțeles, unele studii au arătat că uleiul din semințe negre ar putea promova pierderea în greutate, însă nu este concludent și sunt necesare mai multe cercetări", spune Valdez. "Dacă sunteți în căutarea unui glonț magic, acesta nu este."


Cu toate acestea, uleiul de semințe negre vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă, potrivit lui Zeitlin. "Uleiul de semințe negre are proprietăți antioxidante", spune ea, potrivit womenshealthmag.com.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel