Efectele lipsei de somn la adolescenţi - Studiu

Somn, foto Unsplash/ Lux Graves
Descriere foto: Somn, foto Unsplash/ Lux Graves

În lipsa unui somn adecvat, adolescenţii ajung să consume junk food şi mult zahăr. 

Cercetătorii americani arată că cu cât somnul are o durată mai scurtă, cu atât crește nevoia de zahăr şi carbohidraţi a tinerilor. Studiul, publicat în Sleep Research Society, arată că există o legătură directă între lipsa unui program de somn şi nevoia de a consuma junk food. Pofta de zahăr şi carbohidraţi apare, de regulă, după ora 9 seara.

Circa 12 grame în plus de zahăr consumă adolescenţii care nu dorm suficient, ceea ce se traduce în circa două kilograme de zahăr extra, într-un an şcolar. Rezultatele reprezintă un semnal de alarmă întrucât obezitatea la copii este deja o epidemie la nivel mondial.

În prezent, 73% din liceenii din SUA nu dorm suficient, mai arată Academia americană de pediatrie. Cât ar trebui să doarmă un adolescent? Tot oamenii de ştiinţă au răspunsul: între 8 şi 10 ore de somn pe noapte. În ceea ce priveşte somnul copiilor cu vârste de până la 13 ani, acesta ar trebui să fie între 9 şi 11 ore pe noapte.

Citește mai departe pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 08 ian 2022, 22:07 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience