Editura Hyperliteratura retrage de pe piață cărțile lui George Burcea după episodul „femei bătute cu mese”

Data publicării:
George Burcea, instagram
Descriere foto: George Burcea, instagram

Actorul George Burcea, autorul unui roman despre violență domestică, îndeamnă pe Facebook ca femeile să fie bătute „cu mese, cu scaune”.

Derapajul actorului a fost semnalat de Alina Dumitriu, care a și menționat, pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență. 

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”, a spus Geroge Burcea în filmarea sa live. El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”, potrivit DC News. 

Declarațiile actorului sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât el a lansat, recent, un roman ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea familiei sale.

„În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, se precizează pe hyperliteratura.ro.

Citește continuarea pe DC News și află ce a declarat actorul în urma deciziei luate de editură. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel