Ea e cea mai tatuată judoka. S-a apucat de sport pentru a slăbi, dar a ajuns pe podium la campionatul European

Data publicării:

Medaliată cu bronz la campionatul European din 2021, Florina Bădiceanu s-a apucat de sport ca să scape de kilogramele în plus, dar a ajuns să practice judo la nivel de performanță. În vârstă de 19 ani, sportiva mai are o pasiune: tatuajele! Corpul ei este plin de desene care de care mai interesante.  

Florina Bădiceanu, componenta lotului național de tineret de judo al României, a început sportul în anii copilăriei, pentru a slăbi. Fata habar nu avea că peste ani, va urca pe podiumurile competițiilor majore de pe continet.  

„La vârsta de 6 ani eram dolofană bine, iar mama a decis să mă ducă la un sport. A vorbit cu domnul profesor de judo și de atunci sunt tot aici” – Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.  

 

Pe lângă judo, fata mai are o pasiune, tatuajele. Până acum, are 5 desene care o reprezintă. Fiecare dintre ele are o poveste aparte!  

„Primul tatuaj mi l-am făcut la 16 ani și am mers cu mama. Era o perioadă dificilă, nu prea mă mai regăseam în sport. Atunci am luat medalia la europene, am zis să îmi fac ceva care să mă reprezinte. Am trecut printr-o perioadă grea, dar am reușit profesional”– Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.  

Sportiva are și un tatuaj la care ține mult.  

 

“Cel de pe coaste reprezintă un cățeluș cu lăbuța și cu o mânuță de om. Iubesc foarte mult animalele” – Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.  

Florentina povestește că oamenii o cataloghează ca pe o fată rea, dar în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Acesta a fost și motivul pentru care a ținut să își facă pe spate un tatuaj semnificativ.  

 

„Lumea crede despre mine că sunt o fire rea și dură, dar dacă ajungi să mă cunoști îți dai seama ca sunt copilăroasă. Îmi place să mă joc și să mă prostesc. Pe spate, mi-am tatuat două chipuri care semnifică personalitatea mea. Adică eu, în cele două ipostaze, cum mă vede lumea și cum sunt cu adevărat” – Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.   

În toți anii de când face sport de performanță, judo-ul, i-a adus tinerei multe bucurii, dar în timpul luptelor trece și prin momente mai dificile.  

 

„Se mai întâmplă, o zgârietură, o lovitură, un deget. Am degetele sărite, mereu le leg. Nu pot să port inele, s-au creat niște monturi. Unghiile mi le leg cu leucoplast pentru că se rup” -Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.  

 

Sportiva medaliată cu bronz  în 2021, la Campionatul European de cadeți din Lituania, luptă de 14 ani, la aceeași categorie, 52 de kilograme. 

 „„Eu mănânc foarte mult, toată lumea se ia de mine <>. Mănânc și dulciuri, beau și suc, prostii, mâncare gătită” – Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.   



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel