„E plăcut să revin în Regatul Unit'', a spus Meghan Markle în cadrul unui summit desfăşurat la Manchester

Data actualizării: | Data publicării:
Meghan Markle, foto Instagram
Descriere foto: Meghan Markle, foto Instagram

Meghan, ducesă de Sussex, le-a spus luni tinerilor prezenţi la One Young World Summit, desfăşurat în Manchester, că ei sunt cei care contribuie la schimbarea ''pozitivă şi necesară'' din lume, în cadrul primului discurs susţinut de ducesă în Marea Britanie după ce ea şi soţul ei, prinţul Harry, au renunţat la îndatoririle regale.

Discursul vine la o săptămână după publicarea unui interviu în revista The Cut în care Meghan a criticat din nou maniera în care ea şi Harry au fost trataţi de familia regală, declaraţii care au stârnit vâlvă în presa britanică.

''E plăcut să revin în Regatul Unit'', a spus Meghan în discursul rostit în cadrul One Young World Summit din Manchester, nordul Angliei, eveniment la care a luat parte şi Harry, nepotul reginei Elisabeta.

''Voi sunteţi viitorul, dar aş vrea să mai spun că sunteţi totodată şi prezentul. Voi sunteţi cei care aduceţi schimbarea pozitivă şi necesară de care e nevoie pe tot globul acum, în acest moment''.

Meghan a povestit prima ei participare la acest summit, în 2014, când a fost invitată să fie consilier în cadrul One Young World.

''Sunt încântată că de data aceasta soţul meu m-a putut însoţi aici'', a spus ea, în ovaţiile publicului. ''A ne întâlni din nou aici, pe pământ britanic, cu el alături, face ca experienţa să fie completă''.

Harry şi Meghan au renunţat la atribuţiile regale în urmă cu peste doi ani, iar prima lor apariţie publică în Marea Britanie după această decizie a avut loc în iunie, cu prilejul festivităţilor dedicate Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a.

Cuplul princiar continuă să atragă atenţia media şi ca urmare a relaţiei încordate dintre Harry şi fratele său mai mare, prinţul William, precum şi cea cu tatăl său, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice.

Potrivit presei britanice, nu este planificată nicio întâlnire între Harry şi William în timpul acestei vizite, semn că cei doi fraţi nu au reuşit să treacă peste neînţelegeri, iar asta în ciuda faptului că Harry şi Meghan vor sta la fosta lor reşedinţă din vecinătatea castelului Windsor, aflată la o distanţă foarte mică de locuinţa în care William şi familia sa s-au mutat anul trecut.

Harry a fost totodată implicat într-o dispută juridică cu guvernul britanic referitoare la securitatea personală, iar în iulie a obţinut permisiunea de a contesta decizia care îi restricţionează dreptul la protecţia poliţiei pentru el şi familia sa atunci când se află pe teritoriul Marii Britanii, chiar dacă el este cel care achită serviciile de securitate.

Harry şi Meghan au apelat la serviciile unei echipe private de securitate după ce s-au mutat în California, unde trăiesc alături de cei doi copii ai cuplului.

După evenimentul din Manchester, cuplul urmează să participe marţi la un eveniment în Germania dedicat ediţiei din 2023 a Invictus Games, competiţie rezervată veteranilor răniţi, şi o ceremonie de premiere pentru copii cu boli grave, care va avea loc joi la Londra, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel