E mai cald cu 10 grade decât în mod normal în România. Recorduri meteo. Polifronie (ANM) anunță ce urmează în iarna 2022 - 2023

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Mirela Polifronie, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit despre recordurile meteorologice înregistrate în acest an în România și-n lume. 

A înghețat Grecia, a fiert China


”Într-adevăr, în ultima vreme, ne confruntăm cu numeroase recorduri, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al precipitațiilor, de asemenea, vorbim de o frecvență destul de ridicată, chiar și pe teritoriul României, a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, așa cum am avut și-n această vară. Mă refer la grindină, vânt, în special vijelie, acele intensificări de scurtă durată ale vântului. Revenind la recorduri, fiecare lună aduce câte un record. Chiar și luna octombrie 2022 a adus numeroase recorduri, mai ales începutul lunii. Pe de-o parte China s-a confruntat cu cele mai ridicate temperaturi, undeva la 40 de grade, iar în Grecia au fost cele mai coborâte temperaturi, chiar sub zero grade” a spus meteorologul ANM, în interviul acordat DCNews. 

”Și la noi în țară, am avut câteva recorduri, pe parcursul acestei luni. Am avut la Slatina 25 de grade Celsius, când, în mod normal, ar trebui să avem maxime până la 17 - 18 grade pentru sudul teritoriului” a continuat Mirela Polifronie, afirmând că și-n următoarele zile vom avea temperaturi mai ridicate. 

E mai cald cu 9 - 10 grade în România


De asemenea, meteorologul ANM a anunțat, pentru sfârșitul lunii octombrie, ”temperaturi mai ridicate, undeva la peste 9 - 10 grade față de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal”. 

În același timp, minimele coboară, în fiecare dimineață, spre 4 - 6  grade Celsius, conform meteorologului. În București, la stația din Băneasa, a fost înregistrată inclusiv o temperatură negativă: - 1 grad, din câte a mai spus meteorologul. ”Avem zile cu temperaturi mai ridicate și nopți reci, dar și aceste nopți sunt apropiate de ceea ce ar trebui să avem în această perioadă” conform Mirelei Polifronie. 


Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel