Dușul rece: de ce e bine să-l faci 5 minute, de 2 ori pe săptămână. Ce beneficii are dușul cu apă rece, dincolo de economia la facturi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Dușul rece nu este tocmai ceea ce ne dorim atunci când ne spălăm, dar suprinzător, are o serie de beneficii.

Dușul rece înseamnă orice duș cu o temperatură a apei sub 21°C. În contextul actual când se vorbește de reducerea facturilor la energia termică sau electrică, dușurile reci ar putea scădea puțin din valoarea facturilor.

Dar, trecând peste ironii, medicii arată că dușul rece poate avea beneficii pentru sănătate. Terapia cu apă (numită și hidroterapie) a fost folosită de secole pentru a profita de tendința organismului nostru de a se adapta la condiții mai dure. Ca urmare, corpurile noastre devin mai rezistente la stres.

Dușurile reci nu sunt o sursă principală de tratament pentru orice afecțiune, dar pot ajuta la îmbunătățirea ameliorarea simptomelor și a bunăstării generale.

Vezi și: Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

Dușul rece crește endorfinele


Depresia afectează mare parte din populația lumii. Multe medicamente tratează depresia, în funcție de severitatea sau durata simptomelor. O metodă holistică de tratament care câștigă popularitate este hidroterapia. Făcând un duș rece timp de până la 5 minute, de două sau trei ori pe săptămână, s-a dovedit a ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie într-un studiu clinic.

Pentru persoanele cu depresie, dușurile reci pot funcționa ca un fel de terapie blândă cu electroșocuri. Apă rece trimite multe impulsuri electrice la creier. Ei zdruncină sistemul dumneavoastră pentru a crește nivelul de energie. Endorfinele, care sunt uneori numiți hormoni ai fericirii, sunt, de asemenea, eliberați. Acest efect duce la sentimente de bunăstare și optimism, potrivit Healthline.

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel