Durerea în piept, unul dintre simptomele mai puțin știute ale anxietății. De ce trebuie tratată cu mare seriozitate

Durere în piept, foto Unsplash/ Giulia Bertelli
Descriere foto: Durere în piept, foto Unsplash/ Giulia Bertelli

Anxietatea provoacă un sentiment intens de îngrijorare sau de stres în legătură cu ceva din viața ta. Anxietatea ocazională este normală, dar poate fi diagnosticată ca o boală mintală dacă afecțiunea interferează cu viața ta de zi cu zi și nu se ameliorează niciodată. 

Anxietatea are multe simptome. Unele dintre cele mai comune includ o frecvență cardiacă crescută, respirație rapidă, neliniște, dificultăți de concentrare și probleme de adormire.


Alte simptome sunt mai puțin frecvente, dar pot fi totuși un rezultat al anxietății. Unul dintre aceste simptome este durerea toracică. Potrivit Verywell Health, durerea toracică poate apărea în timpul unui atac de anxietate. 


Atacurile de anxietate sunt perioade de stres și frică intensă care apar cel mai adesea la persoanele cu o tulburare de anxietate. Aceste episoade pot apărea brusc și este posibil să nu înțelegeți ce se întâmplă dacă este prima dată când experimentați unul. Pe lângă durerea toracică, simptomele atacurilor de anxietate includ dificultăți de respirație, crampe la stomac, creșterea ritmului cardiac, palpitații și respirație rapidă. Pot apărea, de asemenea, contracții musculare intense în tot corpul, care pot fi responsabile de durerea ta în piept.


Durerea toracică trebuie tratată întotdeauna cu seriozitate


Deși durerea toracică este un simptom comun al atacurilor de anxietate, aceasta nu ar trebui să fie respinsă. Atacurile de anxietate vor dispărea, de obicei, de la sine după un timp, iar durerea toracică provocată de unul ar trebui să se disipeze și ea. Cu toate acestea, este important să rămâi conștient de durerea ta toracică și să știi când să apelezi la un medic. 


Potrivit Healthline, ar trebui să consultați un medic dacă durerile în piept și/sau atacurile de anxietate apar frecvent. Chiar dacă durerea este cauzată doar de contracțiile musculare din piept, un medic vă poate ajuta să vă gestionați anxietatea astfel încât să apară mai puține atacuri pe viitor.


Dacă nu sunteți sigur de ce aveți dureri în piept, ar trebui să solicitați imediat asistență medicală. Potrivit Mayo Clinic, durerea toracică poate fi cauzată și de boli de inimă. Cauzele mai grave ale durerii toracice includ atacurile de cord, cheagurile de sânge și plămânii colapsați. 

 

Citește și: Melodiile care îți fac pielea de găină. Oamenii de știință au realizat TOPUL pieselor care produc FIORIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 24 oct 2021, 16:10 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience