Durerea de cap digitală, simptome și cauze. Urmează regula 20-20-20 pentru a o preveni

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Durerea de cap digitală este o afecțiune modernă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane.

Durerea de cap digitală apare ca urmare a timpului petrecut în fața ecranului calculatorului, a laptopului, televizorului sau a telefonului. Indiferent dacă sunteți predispus la dureri de cap sau nu, a petrece mult timp în fața computerului său a oricărui ecran poate declanșa dureri de cap. Acest lucru poate fi din cauza oboselii oculare care survine din cauza iluminării în exces sau chiar a unei posturi necorespunzătoare, arată Very Well Health.

Durerea de cap digitală – simptome

O durere de cap ecran digitală poate fi surdă sau ascuțită. Este doar unul dintre simptomele sindromului de vedere pe calculator, de asemenea, cunoscut sub numele de tulpină de ochi digitală. Alte simptome includ vedere încețoșată și ochi uscat.

În timp ce reducerea timpului petrecut în fața ecranului este cel mai bun mod de a combate o durere de cap digitală, acest lucru nu poate fi întotdeauna posibil. Există, totuși, lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul durerii de cap digitale.

 

Distanța dintre ecran și ochi

Deși ați putea crede că actul de a vă concentra pe un ecran este un proces simplu, nu este atât de ușor pe cât pare. Distanța dintre partea din față a unui monitor și ochii noștri se numește distanța de lucru. Interesant este că ochii noștri chiar vor să se relaxeze într-un punct care este mai departe de ecran. Această locație se numește punctul de odihnă.

Pentru a vedea ce se află pe ecranul computerului, creierul trebuie să ne direcționeze mușchii oculari pentru a reajusta în mod constant focalizarea între punctul de odihnă și partea din față a ecranului. Această "luptă" între locul în care ochii noștri doresc să se concentreze și locul în care ar trebui să fie concentrați poate duce la oboseală acestora, ambele putând declanșa o durere de cap, mai arată Very Well Health.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel