Dumbledore, din celebra serie „Harry Potter”, a murit. Care a fost cauza morții pentru Sir Michael Gambon

Data actualizării: | Data publicării:

Celebrul personaj din seria Harry Potter a sfârșit din viață. El a murit la 82 de ani.

Actorul Sir Michael Gambon a murit la vârstă de 82 de ani, lângă fiul și soția lui. Îndrăgitul actor din seria celebră „Harry Potter” nu se mai află printre noi, iar cauza morții a fost pneumonia. Cu toate acestea, el s-a stins alături de cele mai dragi persoane din viața sa, familia fiindu-i în permanență aproape.

Vezi și: Horia Moculescu, copilărie dureroasă. Și-a pierdut mama când era doar un copil, iar tatăl său a fost arestat: „Am rămas singur, fără frați, fără rude, fără nimic”

În urma faptelor sale, de-a lungul vieții, a fost ridicat la rangul de „Sir”, fiind o onoare pentru acesta. 

Fanii seriei sunt întristați, după ce anunțul a fost făcut de familia actorului:

„Soț și tată iubit, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus la căpătâiul său, în urma unei pneumonii.

Michael avea 82 de ani”, conform The Guardian.

Vezi și: Doliu în lumea filmului. Actorul Angus Cloud, dealer în serialul "Euphoria", a murit după o "supradoză accidentală"

În cele din urmă, familia sa a mai transmis că dorește să i se respecte intimitatea și „dreptul la jertfă”, înainte de a da orice alte declarații oficiale:

„Vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dureroase și vă mulțumim pentru mesajele de susținere și dragoste.”, a transmis familia actorului.

Despre Sir Michael Gambon

Gambon a părăsit școala la vârsta de 15 ani și, spre deosebire de mulți dintre contemporanii săi, nu a primit nicio pregătire formală la o școală de teatru, ci și-a dobândit experiența prin participarea la producții de amatori. S-a născut în Dublin în 1940; tatăl său s-a mutat la Londra și a fost rezervist de poliție în timpul celui de-al doilea război mondial. Gambon a fost dus în Anglia de către mama sa pentru a se alătura tatălui său la sfârșitul războiului. Mai târziu s-au mutat în Kent, unde, la vârsta de 16 ani, a început un stagiu de ucenicie în inginerie la fabrica Vickers-Armstrongs. A început să lucreze în teatrul de amatori ca constructor de decoruri, apoi a ajuns să joace pe scenă în mici roluri la teatrul Unity și teatrul Tower din Londra.

El a ajuns în mod fals în primele sale roluri profesionale mințind despre experiența sa, debutând la Dublin într-un mic rol în Othello. La vârsta de 22 de ani, a avut debutul său în West End ca supleant în spectacolul "The Bed-Sitting Room". De asemenea, a urmat un curs de actorie la Royal Court condus de George Devine și William Gaskill, notează The Guardian.

Vezi și: Lidia Tudor dezvăluie moartea tragică a lui Vadim Tudor. Prin ce chinuri a trecut „Tribunul”, în ultimele sale clipe de viață: „Mama, asta e ultima mea zi, eu astăzi vin la tine!”

Cu siguranță, celebrul actor va rămâne pentru totdeauna în amintirea cinematografiei internaționale. Generații întregi de copii l-au privit ca pe un personaj model, timp în care, Sir Michael Gambon, a avut numeroase distincții și reușite și pe scena teatrului britanic. Deși momentul este unul greu atât pentru familia sa, dar și pentru fanii de pretutindeni, actorul va dăinui permanent prin prisma rolurilor celebre pe care le-a avut.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel