Ducesa de Cambridge, în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2

Data publicării:

Kate, ducesa de Cambridge, s-a plasat în izolare şi şi-a anulat angajamentele oficiale după ce o persoană cu care a intrat în contact a fost ulterior testată pozitiv pentru COVID-19,

"Săptămâna trecută, ducesa de Cambridge a intrat în contact cu cineva care ulterior a fost testat pozitiv pentru COVID-19", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

"Alteţa Sa Regală nu prezintă simptome, dar urmează toate recomandările guvernamentale relevante şi s-a plasat în izolare acasă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Kate, soţia nepotului reginei Elisabeta a II-a, prinţul William, a participat la o serie de evenimente săptămâna trecută, cel mai important fiind turneul de la Wimbledon, vineri.

Ducesa urma să fie prezentă luni la un eveniment dedicat celei de-a 73-a aniversări a Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, alături de soţul ei, William, care nu trebuie să se plaseze în izolare.

William s-a îmbolnăvit de COVID-19 în luna aprilie a anului trecut, cam în aceeaşi perioadă cu tatăl său, moştenitorul tronului, Prinţul Charles, notează Agerpres. 

 

Ducesa de Cambridge a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19, pe 29 mai, la scurt timp după soţul său, prinţul William al Marii Britanii.


 
O fotografie care o prezintă pe Kate în timp ce i se administrează vaccinul, a fost publicată pe contul de Twitter al Palatului Kensington.

"Ieri am primit prima mea doză de vaccin (împotriva) COVID-19 la Science Museum din Londra. Sunt extrem de recunoscătoare faţă de toţi cei care joacă un rol în acest program (de vaccinare) - vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi", a transmis ducesa într-un mesaj care însoţeşte fotografia.

Cu mască, bluză albă şi jeanşi, Kate, în vârstă de 39 de ani, a fost fotografiată în timp ce era vaccinată în braţul stâng.

Prinţul William, duce de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, nepot al reginei Elisabeta a II-a şi al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, a anunţat pe Twitter, la 20 mai, că a fost imunizat cu prima doză a unui ser anti-COVD-19, publicând o fotografie cu momentul vaccinării sale, la acelaşi muzeu al ştiinţei din Londra, notează Agerpres. 

William a vorbit anterior în favoarea vaccinării şi a salutat succesul "monumental" al programului de imunizare împotriva COVID-19.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel