Drojdia de bere, beneficii neașteptate. Ce BOLI tratează și CUM se consumă

Sursa foto: unsplash, autor Markus Spiske
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Markus Spiske

Drojdia de bere - ce conține și ce beneficii are pentru sănătate. Conține toate cele 18 minerale esenţiale vieții.

Drojdia este ingredientul folosit destul de des în bucătărie și pe lângă efectul pe care-l are asupra alimentelor, este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și proteine. 

Drojdia conține cele 18 minerale esenţiale vieţii. Mai exact, drojdia de bere conține vitaminele complexului B - B - B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantotenic), B8 (biotină) și B9 (acid folic)- vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, şi toate cele 18 minerale esenţiale corpului, printre care calciu, magneziu şi fosfor.

Potrivit studiilor, consumată în mod regulat, drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire, ba mai mult ne ajută chiar să ne menţinem în formă pentru mai mult timp. 

Ce este drojdia, de fapt? Ce beneficii are drojdia

 

Drojdia de bere este... o ciupercă, care se regăseşte în natură, iar ca să se înmulţească, drojdia de bere are nevoie de umiditate şi căldură. 

În ceea ce privește beneficiile pe care drojdia le aduce sănătății, specialiştii sunt de părere că, anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune, în cazul florei intestinale.

Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul împotriva infecţiilor. 

Drojdia împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor.

În plus, beta-glucanul găsit în drojdia nutriţională poate reduce şi nivelul colesterolului.

Drojdia este tonică pentru sistemul nervos, iar terapia cu drojdie are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice. 

Drojdia ajută și la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau pentru cele care suferă de această boală.

Nu în ultimul rând, drojdia este una dintre cele mai bune surse de fier, iar o cură de drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

Deci, drojdia:

- Întărește sistemul imunitar

- Ajută în problemele digestive

- Calmează starea de greață

- Îți ține sub control colesterolul și tensiunea

- Ajută la slăbit

- Scade glicemia

- Tratează anemia

- Ajută la îngrijirea și înfrumusețarea pielii, părului și a unghiilor

- Combate durerile premenstruale puternice.

Cite;te continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 01 aug 2022, 17:46 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience