Dress code cocktail: Cum ne îmbrăcăm pentru a fi în conformitate cu această cerință/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto Ținuta la control/ Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto Ținuta la control/ Spectacola

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum să ne îmbrăcăm când dress code-ul este Cocktail. 

De cele mai multe ori, alegem să ne îmbrăcăm așa cum simțim și cum considerăm că ne avantajează. Din acest motiv, ne conturăm un stil vestimentar propriu, pe care îl abordăm în fiecare zi. Cu toate astea, trebuie să ținem cont de evenimentele la care luăm parte. Așa a apărut termenul de dress code, pe care îl vei găsi în special pe invitațiile pentru evenimente. Ei bine, dress code-ul înseamnă o serie de reguli care impun o anumită vestimentație, în funcție de ocazie, care să fie și în armonie cu silueta ta.  Altfel spus, e necesar să cunoști îndeaproape așteptările gazdelor sau pe cele ale reprezentanților firmei, dacă aceștia impun un anumit dress code. În acest fel, poți alege articolele de îmbrăcăminte și de încălțăminte potrivite pentru fiecare ocazie în parte, fie că vorbim de ținuta necesară la birou sau de evenimentul care are ca dress code black tie-ul.

Cum alegi rochia de mireasă perfectă. Florin Burescu:"Trebuie să te reprezinte pe tine". Cel mai important sfat, atunci când mergi să o probezi

Dress code cocktail

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a fost invitat în emisiunea Rominei Băluță, acolo unde a explicat ce înseamnă dress code-ul coktail, dar și ce ținută trebuie să purtăm atunci când ni se impune acest dress code. Andrei Mocanu a mărturisit că o ținută de cocktail nu este altceva decât una formală, dar mai adecvată unei petreceri. Este mai casual decât ceea ce porți în mod normal la birou, dar un pic mai ceremonioasă și mai elegantă decât o ținută de zi. Ținutele de cocktail reprezintă, totodată, un echilibru delicat între formalitate și informalitate și sunt adesea ținute mai formale decât cele potrivite unei nunți de zi, dar mai puțin relaxate decât cele potrivite unui eveniment care se desfașoară noaptea.

Vezi și: Cum purtăm corect colanții. Cele mai mari greșeli pe care trebuie să le eviți. Florin Burescu: ”Te duci într-o zonă vulgară. Trebuie să ai grijă”/ EXCLUSIV

„Dress code-ul cocktail este unul destul de general. Se referă în mare parte la ținutele pe care le porți la o ieșire cu prietenii, la un restaurant, undeva după amizaă, după ora 17:00. Acesta este întâlnit la foarte multe evenimente. Are diferite abordări. În mare, fetele ar trebui să poarte rochii lejere, midii, cu croiuri nu foarte complicate, siluete simple. Bărbații, la un dress code cocktail, pot alege o pereche de jeans cu un tricou polo”, a spus Andrei Mocanu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Vezi întregul interviu mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel