Cum alegi rochia de mireasă perfectă. Florin Burescu:"Trebuie să te reprezinte pe tine". Cel mai important sfat, atunci când mergi să o probezi

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Burescu
EXCLUSIV
Descriere foto: Florin Burescu

Designerul vestimentar Florin Burescu a fost invitatul Rominei Băluță , în emisiunea de duminică „Ținuta la control”. Acesta, așa cum se cuvine unui creator de modă care se respectă, nu a venit cu mâna goală, ci a adus cu el numeroase sfaturi și trucuri, în ceea ce privește tendințele lui 2023, în materie de rochii de mirese.

Nu există femeie care să nu se fi visat, măcar o dată, îmbrăcată în rochia de mireasă. Că este de prințesă, sirenă, cu pietre prețioasă sau doar din dantelă, rochia de mireasă este obiectul visării oicărei femei, care dorește să se căsătorească.

"Se merge în continuare pe mătase și tul"

Și tocmai pentru a ușura toate aceste dileme și mai ales, pentru că este pasionat de această rochie specială și unică în felul ei, Florin Burescu a ales să vină cu câteva sugestii legate de ce se poartă și ce nu se poartă, în această materie. Astfel, acesta a ținut să precizeze pentru început că:  

“Atunci,când vorbesc de tendințele anului 2023, îmi dau seama că nu s-au schimbat foarte multe lucruri, în comparație cu anul trecut. Nu sunt foarte multe schimbări și nu sunt schimbări majore. Se poartă în continuarea rochiile elegante și rafinate. Au dispărut puțin aceste rochii provenite din zona orientală foarte încărcate, foarte voluminoase, extrem de accesorizate, care, pe lângă rochia în sine, care este deja un accesoriu, miresele mai vin și cu accesorii precum cercei, coliere, diademe, iar în cazul acesta dau mult prea multă informație, într-un timp foarte scurt sau pe un corp nu foarte generos. Se păstrează și anul acesta eleganța, în privința rochiilor de mirese. Aici vorbesc de aplicații din dantelă, foarte puțin rochiile integral din dantelă, poate puțină dantelă discretă. Se merge în continuare pe mătase și tul.”, a spus acesta.

Rochia de mireasă comodă sau spectaculoasă

Totodată, designerul ne-a împărtășit și părerea să, atunci când vine vorba de alegerea rochiei perfecte de mireasă. Dar, tot așa cum spune el, nu există o rețeta a perfecțiunii, aceasta depinzând, de fapt, de felul în care își imaginează fiecare rochia ideală.  De aceea, de cele mai multe ori el preferă să își întrebe clientele  cum se visau atunci când erau mici, că să își dea seama cum ar trebui să le creeze ținuta.  

“ Nu știu dacă poate spune cineva că există rochia perfectă. Da, rochia perfectă înseamnă să fie la modă, să fie comodă, să fie spectaculoasă, să fie...să fie...să fie... Rochie de mireasă comodă e greu să găsești! Aproape imposibil. Rochie de mireasă spectaculoasă e greu să găsești. Unul o să o vadă extravaganță, unul o s-o vadă spectaculoasă, unul o s-o vadă frumoasă, altul o s-o vadă kitchoasa. Fiecare om are viziunea lui. Tocmai de aceea nu putem să spunem că există rochia perfectă,” a spus Florin.

Nu lua niciodată cu tine persoane care sunt de altă generație

Din punctul lui de vedere, faptul că miresele își aleg rochiile de mireasă împreună cu alți membrii ai familiei și prietenii, fac acest proces mult mai dificil, mai ales dacă persoană în cauza este și o persoană ușor influențabilă. De aceea el spune că, “ rochia aceea trebuie să te reprezinte pe tine. Trebuie să fie exact cum te vezi tu și cum te simți tu.(...) Important este să vii singură la o astfel de alegere, maxim să vii cu o prietenă cu care simți tu că ai o chimie foarte bună și gândiți la fel, aveți aceleași principii de viață dar în rest, nu lua niciodată soacră, nu lua niciodată mama. Nu lua niciodată persoane ce sunt de altă generație. Niciodată” , a încheiat categoric designerul. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel