Drama actriței Nuami Dinescu. Diagnosticul primit la 27 de ani: Mi-au spus că n-o să mai pot avea copii

Data publicării:
https://www.spectacola.ro/felicia-filip-considera-imbatranirea-un-privilegiu-ridurile-sunt-cartea-noastra-de-vizita-le-purtam-toata-viata-cu-noi-exclusiv_24271.html
Descriere foto: https://www.spectacola.ro/felicia-filip-considera-imbatranirea-un-privilegiu-ridurile-sunt-cartea-noastra-de-vizita-le-purtam-toata-viata-cu-noi-exclusiv_24271.html

Actrița Nuami Dinescu a fost la un pas de moarte, în urmă cu 32 de ani. Vedeta din serialul „Adela” a dezvăluit cum a reușit să treacă peste cumpăna grea dar și cum a primit verdictul crunt al medicilor. 

Nuami Dinescu a aflat că nu va putea deveni mamă niciodată, la doar 27 de ani. În urma unor complicații, actrița a ajuns la spital, la terapie intensivă, unde medicii i-au salvat viața. Fericirea că a scăpat de problemele de sănătate a fost umbrită de diagnosticul crunt al medicilor: actrița nu mai putea avea copii niciodată. 


„E o poveste lungă, niște complicații de la răceli repetate, mers la școală în frig, în cizme, fără pantaloni… M-a salvat un medic bun, profesorul Alexandrescu de la Polizu, fără el azi eram oale și ulcele. Tot el mi-a spus, la 27 de ani, că am scăpat cu viață, mai ales că nu erau atâtea metode de investigație ca acum.

Era 1990, februarie, minerii bântuiau prin București, eu pe la ATI. Atunci am înțeles de la bunul meu doctor că o să fiu bine, dar n-o să mai pot avea copii. Și mi-a spus multe lucruri care m-au ajutat mult”, a mărturisit Nuami Dinescu pentru FANATIK.

Și-a pierdut mama în urmă cu doi ani


Nuami Dinescu și-a pierdut mama în urmă cu doi ani. Actrița este încă devastată de pierderea celei care i-a dat viață și spune  că durerea este la fel de vie. 

 

„Tot ce știu, știu de la ea. Și libertatea tot de la ea am învățat-o, și independența mea de femeie. Iubirea pentru citit și pentru cântat. Și iubirea și devotamentul față de familie, bucuria de a face lucruri pentru ceilalți. Generozitatea, capacitatea de a te pune în locul altuia, puterea de a nu judeca, mai ales când nu ai soluții, îngăduința față de semeni, credința în Dumnezeu, blândețea și curajul de a fi onest și loial. Toate de la mama le am. Fizic sunt toată mama”, a mai spus actrița pentru sursa citată.

 

Nuami Dinescu, viață de film. Ce meserie a avut actrița înainte să lucreze la teatru: „Munceam și 12 ore pe șantier”

Viața bate filmul, iar Nuami Dinescu este un exemplu de șansă și determinare. Actrița a avut curajul să ia viața în piept și să își încerce norocul în teatru, deși meseria ei de bază era cu totul alta. 

Nuami Dinescu spune că Dumnezeu i-a scos în cale lumea teatrului, exact la momentul potrivit. Înainte să fie actriță, vedeta lucra pe șantier iar viața ei arăta cu totul diferit. 


„Indiferent tot ce am făcut eu în viața asta, ceva din mine m-a dus într-o altă zonă. Povestea asta cu teatrul și cu talentul nu știi de unde îți vine, e de la Dumnezeu. Eu am terminat un liceu de construcții și apoi am venit în București, unde am lucrat vreo patru ani într-un atelier de geamuri și schelă', a povestit Nuami Dinescu la Chefi la Cuțite, de la Antena 1. 


Mai mult, vedeta spune că viața ei s-a schimbat brusc și neașteptat. Deși nu i-a fost ușor să înceapă o nouă meserie, dragostea pentru teatru a făcut-o să depășească orice obstacol. 

 

„Am simțit nevoia să fac altceva și m-am întâlnit cu un coleg, eu stăteam la un cămin de nefamiliști pe atunci. Mi-a spus că el cântă într-un cor, la ansamblul artistic al UTC. Mi-a zis că oamenii ăia au și trupă de teatru și i-am zis că vreau și eu să mă duc. A doua zi m-am dus și le-am zis că vreau să intru în trupă. Mi-au dat un text de Caragiale, la prima vedere. Am citit și au început toți să râdă, ei s-au prins că am ceva cu meseria asta.

Repetam la spectacolul ăsta și între timp făceam și meditații și munceam și 12 ore pe șantier. Ăsta a fost începutul, am tras ca un câine turbat până am intrat la facultatea de teatru', a mai dezvăluit actrița.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel