Dragoste și patriotism, în finalul Festivalului B.LOVED. Lavinia Șandru a recitat din Nichita Stănescu

Data publicării:

Final epic la Festivalul de Film de Dragoste, desfășurat între 10-12 septembrie, în Cetatea Neamțului. În prezența unui public masiv, ultima zi de B.LOVED 2021 a adus o serie de momente unice de poezie și cântece de dragoste.

Actrița Lavinia Șandru a deschis seara de gală a festivalului, recitând din Nichita Stănescu – Doamne, apără poporul român. Momentul, atât de încărcat de semnificații a fost completat, magistral, de publicul care s-a ridicat în picioare și a recitat versurile, împreună cu gazda B.LOVED...

Doamne, apără poporul român.
Ai grijă de el şi
apără-l!
El este al tău
cu blândeţea lui de miel
şi cu răbdarea lui de taur
cu omenia lui
de floare de zăpadă
ce se vede pe geam, Doamne,
pe fereastră şi pe libertate!
Doamne!
poporul meu nu se spală de mine!
Eu nu mă spăl
de poporul meu!

Au urcat apoi, pe scenă marii folkiști ai Cenaclului Flacăra – Magda Puskas, Vanghele Gogu, Emeric Imre – și invitații lor. Amfitrionul concertului a fost nimeni altul decât Andrei Păunescu. 

 

Spectatorii nu s-au mai așezat pe scaune

 

Vegheați de bustul Domnitorului Ștefan cel Mare din Cetatea Neamțului, artiștii au interpretat unele cântece-etalon din istoria Cenaclului – Jurământ la Putna, Doamne, ocrotește-i pe români, Cu căciulile pe frunte, Treceți batalioane române Carpații, precum și Galbenă gutuie, La o cană cu vin, Nebun de alb și multe altele. Una dintre surprizele festivalului B.LOVED a fost La adio (versuri Adrian Păunescu), în interpretarea jurnalistului Claudiu Popa, acompaniat de Andrei Păunescu.

De la momentul versului Ridică-te, Ștefane și vezi-ți fiii… spectatorii festivalului s-au ridicat în picioare, din nou, și au cântat tot repertoriul de folk, iar fiecare artist a fost aplaudat la scenă deschisă. Cortina Festivalului de Film de Dragoste s-a tras în uralele publicului, de toate vârstele: Mai vrem!!!

 

 

Festivalul B.LOVED a mai scris o pagină. A patra în istoria sa

 

Mai tânărul festival de film pentru romantici, B.LOVED 2021, aflat la a patra ediție, a adus, de la bun început, proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură). 

Prin găzduirea festivalului B.LOVED, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel