Dr. Mihail îți spune ce trebuie să conțină kitul esențial de vacanță: Ce să iei cu tine în călătorie

Data publicării:
dr mihail foto: dr mihail/youtube
Descriere foto: dr mihail foto: dr mihail/youtube

Medicamente esențiale pentru fiecare problemă întâmpinată în vacanțele cu familia și nu numai.

„Fie că pleci cu bunicii sau cu copiii, este esențial să fii pregătit pentru vacanță, deoarece aceasta te aruncă într-o zonă nouă și într-un program turistic solicitant. Există un risc mai mare de insolație și alte potențiale riscuri de infecții enterale, infecții respiratorii și, poate, nu ai o farmacie în apropiere. Poate te simți rău noaptea și nu e deschis nimic. Eu, sincer, sunt „pentru” acest tip de cutiuță cu medicamente esențiale pe care să le avem cu noi.

Ori de câte ori mergeți în vacanță, refaceți acea cutiuță. Chiar dacă scoateți foliile cu capsule sau comprimate din cutie, luați-vă de fiecare dată și prospectul. În zona în care vei fi, poate nu ai internet și nu cunoști limba locală. Deci, luați-vă medicamentele împreună cu prospectul fiecărui medicament. Este important să știți efectele adverse și instrucțiunile”, spune Dr.Mihail.

Pentru durere de cap: Paracetamolul și ibuprofenul sunt esențiale. Paracetamolul este un analgezic și antipiretic utilizat pentru ameliorarea durerii și reducerea febrei. Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian care ajută la reducerea inflamației, durerii și febrei.

Pentru febră și răceală: Ibuprofenul și paracetamolul sunt de asemenea eficiente. Acestea pot ajuta la reducerea febrei și ameliorarea simptomelor de răceală, cum ar fi durerea în gât, durerile de cap și durerile musculare.

Pentru diaree: Loperamidul și soluțiile de rehidratare sunt esențiale. Loperamidul încetinește mișcările intestinale și reduce frecvența scaunelor diareice. Soluțiile de rehidratare ajută la refacerea electroliților pierduți, prevenind deshidratarea.

Pentru greață și rău de mașină: Metoclopramidul este util pentru prevenirea și tratamentul greței și vărsăturilor. Este adesea folosit pentru răul de mișcare și alte forme de greață.

Youtube video image

Pentru digestie: Antiacidele și enzimele digestive pot ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac și a indigestiei. Antiacidele neutralizează acidul gastric, iar enzimele digestive ajută la descompunerea alimentelor pentru o digestie mai eficientă.

Pentru insolație: Soluțiile de hidratare orală și paracetamolul sunt recomandate. Hidratarea este esențială pentru a înlocui fluidele pierdute din cauza expunerii la soare, iar paracetamolul poate ajuta la reducerea febrei și a durerilor de cap asociate cu insolația.

Pentru piele: Crema pentru protecția pielii, crema cu aloe vera și cremele anti-insecte sunt necesare. Crema pentru protecția pielii previne arsurile solare, aloe vera calmează și vindecă pielea arsă de soare, iar cremele anti-insecte protejează împotriva mușcăturilor de insecte.

Pentru alergii: Antihistaminicele precum loratadina sau cetirizina sunt esențiale. Acestea ajută la ameliorarea simptomelor alergice, cum ar fi mâncărimea, strănutul și erupțiile cutanate.

Pentru răni și infecții: Antisepticele, cum ar fi betadina, sunt necesare pentru curățarea și dezinfectarea rănilor, prevenind infecțiile. Bandajele și pansamentele sunt utile pentru protejarea și acoperirea tăieturilor și a rănilor.

Pentru tăieturi și entorse: Bandajele și pansamentele sunt utile pentru protejarea și acoperirea tăieturilor și a rănilor. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru imobilizarea temporară a entorselor până la obținerea unui ajutor medical specializat.

Pentru afecțiuni respiratorii: Spray-urile cu oximetazolină sunt eficiente pentru decongestionarea nazală. Acestea ajută la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei nazale cauzate de răceli sau alergii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel